"Jef D'hont is niet geloofwaardig"

Print
Wolfgang Strohband, de manager van Jan Ullrich, benadrukte woensdag dat ex-verzorger Jef D'hont, die vorige week beweerde dat hijzelf epo inspoot bij de Tourwinnaar van 1997, niet geloofwaardig is, nadat hij op zijn woorden terugkwam.
"Wat mij betreft heeft die man zichzelf in diskrediet gebracht, maar iedereen heeft natuurlijk recht op een eigen mening", schreef Strohband op de website van Jan Ullrich (www.janullrich.de). Op die website klinkt kritiek op de Duitse media, die allemaal de beschuldigingen van D'hont publiceerden, maar aan de verklaringen van de ex-verzorger daags nadien op een Nederlandse radio voorbijgingen.

"De volgende dag werden de beschuldigingen volledig ontkend, maar bijna niemand gaf daar gehoor aan." D'hont, die in de zondagseditie van het Duitse dagblad Bild verklaarde zelf Ullrich in 1997 met epo te hebben ingespoten, zei begin deze week op de Nederlandse radio NOS, dat hij de bewuste injectie niet "persoonlijk" heeft uitgevoerd. Onze landgenoot wilde de identiteit van de toediener niet bekendmaken, maar beloofde meer nieuws in de komende weken.