Deze zomer geen komkommertijd op KANAALTWEE

Print
KANAALTWEE schakelt deze zomer niet over op komkommertijd. De commerciële zender, het kleine broertje van VTM, lanceert enkele nieuwe reeksen, brengt een flinke portie sport en traditioneel een pak films. Juni wordt overigens de Tarantino-maand, met vier topfilms van de meesterlijke regisseur.
Traditioneel maakt KANAALTWEE van buitenlandse series een van zijn belangrijkste speerpunten, en dat is komende zomer niet anders. "Prison Break", de best scorende buitenlandse topreeks in Vlaanderen, kent zijn ontknoping met een dubbelaflevering op zondag 10 juni. Nadien pakt de commerciële zender uit met het nieuwe, 13-delige topdrama "Kidnapped".

Voorts lanceert de zender "Vanished", naar verluidt een combinatie van de ritme van "24" en de mystiek van "The Da Vinci Code". "Cold Case" (maandag en woensdag) en "Without A Trace" (dinsdag en donderdag) verhuizen naar prime time. Verder zijn er nieuwe afleveringen van onder meer "The Gilmore Girls", "The O.C.", "Stargate Atlantis" en "Queer As Folk".

De commerciële zender maakt steeds meer ruimte en tijd vrij voor sport. Zo blikt de sportredactie terug op het voorbije seizoen van de Champions League Voetbal, dat voor de eerste keer op KANAALTWEE te zien was. De voetbalredactie blikt ook al vooruit op het nieuwe seizoen, met mogelijk twee Belgische clubs - Anderlecht en Genk - in de groepsfase.

Op 1 juli zendt KANAALTWEE voor de negende keer het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg rechtstreeks uit. En voorts brengt de zender Belgisch clubvoetbal tegen Europese tegenstanders op de buis. Daarvoor heeft de zender al jaren een overeenkomst met Club Brugge en Racing Genk.

Elke weekdag programmeert de zender twee en op zaterdag drie films. Een greep uit het aanbod van deze zomer: "Planet of the Apes", "Pledge This", "Romeo & Juliet" en "The Mothman Prophecies".