Marktrock 2007 maakt eerste namen bekend

Print
Snoop Dogg, Erykah Badu, Kanye West, Axelle Red, Arid, Daan en Gabriel Rios zijn de eerste namen voor de 25e editie van het Leuvense stadsfestival die de organisatoren donderdag bekendgemaakt hebben.
Marktrock vindt dit jaar plaats op 10, 11 en 12 augustus. Het is de eerste editie van de nieuwe groep organisatoren nadat de vroegere vzw er in februari van dit jaar de brui aan gaf.

Het nieuwe festival speelt zich slechts op twee pleinen af in plaats van op vier zoals voorheen en ook het aantal groepen is gehalveerd van ongeveer 70 tot 33. Daarvan werden er donderdag al een 25-tal bekendgemaakt. Op het hoofdpodium op het Ladeuzeplein staan ambiance, generatieoverschrijdende muziek en publiekstrekkers centraal. De Oude Markt is voorbehouden voor jong aanstormend Belgisch talent.

De voorlopige topnaam op de affiche is de Amerikaanse rapper Snoop Dogg. Ook Erykah Badu, een icoon in de Amerikaanse soul- en r&b-scene is een topper, net als rapper en hiphopper Kanye West (VS) en de Britse danceband Kosheen.

Voor de rest prijken op de affiche vooral Belgische namen met onder meer Axelle Red, Arid, Daan en Gabriel Rios. Ook de Nederlandse band The Scene concerteert andermaal op Marktrock.

Terwijl de affiche voor de Oude Markt compleet is, moeten op de affiche voor het Ladeuzeplein nog zes toppers worden ingevuld.

Samen met Het Depot wordt een wedstrijd voor dj's en mc's georganiseerd waarvan de winnaars tijdens Marktrock op het Stella Terras een optreden kunnen geven. In de aanloop naar Marktrock programmeert Studio Leuven ook enkele muziekfilms. En voor de aanvang van elke festivaldag zullen twee beiaardiers op de beiaard van de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein een optreden verzorgen. Naar aanleiding van 25 jaar Marktrock worden ook drie cd's samengesteld met hoogtepunten uit de geschiedenis van het festival.

De tickets voor de concerten op het Ladeuzeplein kosten 30 euro, voor die op de Oude Markt betaal je 20 euro. In voorverkoop is dat respectievelijk 25 en 15 euro. Voor drie dagen Ladeuzeplein betaal je 65 euro, voor de Oude Markt is dat 38 euro. Er is overigens een gratis dagticket weggelegd voor wie tijdens de festivaldagen 25 jaar wordt.