Zomer van Antwerpen mikt op nog meer bezoekers

Print
Dit jaar geen magische sultan en olifant die in de straten van Antwerpen door de tijd reizen. Wel weer negen weken lang gezelligheid en laagdrempelige cultuur.
Het stadsfestival 'Zomer van Antwerpen', aan zijn dertiende editie toe, hoopt door een grotere verankering met de Antwerpse districten nog meer bezoekers te lokken.

Vorig jaar telde het evenement bijna 800.000 bezoekers. Het programma voor 2007, dat loopt van 2 juli tot 2 september, is even gevarieerd als voorgaande edities: muziek uit de vier windstreken op tientallen pleintjes, thematische openluchtfilms en gezamenlijke zonsondergangen aan de Scheldekaaien. De gratis Zomerbar en strand aan de Rijnkaai zijn ook dit jaar elke dag van 18 uur tot middernacht open.

Wie toch nog eens wil proeven van de olifant van het Franse theatergezelschap Royal De Luxe, kan vanaf 16 juni op het Sint-Jansplein een magische fototentoonstelling over de tocht van het beest door Antwerpen bewonderen.

De 'Zomer van Antwerpen' is een organisatie van Antwerpen Open vzw, de stad Antwerpen en het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Gegroeid uit het zomerprogramma van 'Antwerpen 93, culturele hoofdstad van Europa' waait er sinds het officiële ontstaan in 1995 tijdens de zomermaanden jaarlijks een frisse wind door de Scheldestad.

Ticketverkoop voor betalende evenementen start op 16 juni om 9 uur aan de balie van Antwerpen Open Ticketing (AOT) in de KBC-toren. Tickets reserveren kan op 070/690.680. Vanaf 19 juni kan iedereen elke dag terecht in het Zomerhuis op Wapper 2. Het hele programma is te raadplegen op www.zva.be.