Politie onderzoekt tips helderzienden voor Madeleine

Print
De Portugese politie heeft een onderzoek gestart op basis van de tips van helderzienden om de vierjarige Madeleine McCann terug te vinden.
Madeleins is het Britse meisje dat op 3 mei ontvoerd werd uit het vakantieappartement in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. De politie heeft, naar eigen zeggen, ontzettend veel tips binnengekregen van mensen die beweerden dat ze over paranormale gaven beschikten.

Als de tip een precieze locatie opleverde, trok de politie het na, in de hoop dat het de ontvoerder was die zich schuldig voelde en onder een dergelijke vermomming de schuilplaats van Madeleine wilde onthullen. Dat meldt het Portugese dagblad Correio da Manha.

Tot nu toe heeft geen enkele tip iets opgeleverd. Enkele helderzienden die de Portugese politie contacteerden, waren Britten. Diane Lazarus, een beroemd medium uit Groot-Brittannië, is naar Portugal afgereisd. De vrouw denkt dat Madeleine naar Spanje gebracht werd en dat ze zal gevonden worden.

Paus Benedictus XVI ontving Madeleine's ouders gisteren. Gerry en Kate McCann willen nog doorreizen naar Spanje, Duitsland, Nederland en Marokko, om de zoektocht naar hun dochtertje niet te laten stilvallen.