Eén op vijf Belgische werknemers is burn-out nabij

Print
Een op de vijf Belgische werknemers is lichamelijk en geestelijk uitgeput door zijn werk. Dat blijkt uit een onderzoek van het online rekruteringsbedrijf StepStone, waaraan 21.586 internetgebruikers deelnamen.
De Belgen behoren tot de top drie van meest overspannen werknemers in Europa. Eénendertig procent van de deelnemers zegt soms uit zijn reserves te moeten putten door stress op het werk. Slechts iets minder dan de helft van de Belgen (49 procent) zegt dat ze de druk op hun werk geestelijk en lichamelijk zonder problemen aankunnen.

Alleen in Zweden en Duitsland zijn er nog meer overspannen werknemers. In Duitsland lijdt liefst 56 procent van de deelnemers onder de stress die hun werk met zich meebrengt en in Zweden is dat zelfs 59 procent.

De Denen en de Nederlanders kunnen het best om met stress op het werk. Zesenzestig procent van de Denen en 62 procent van de Nederlanders zegt de stress nog aan te kunnen. Dat zijn er beduidend meer dan in andere landen.

StepStone voerde het online onderzoek in april bij 21.586 werknemers in België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Nederland en Frankrijk. Er namen 2.280 Belgen aan deel.