Moskou beschuldigt Washington van nieuwe wapenwedloop

Print
Rusland heeft woensdag de Verenigde Staten beschuldigd van het lanceren van een nieuwe wapenwedloop door de plaatsing van een raketschild in voormalige sovjetstaten.
De Russische minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov herhaalde dat het schild het strategisch evenwicht verstoort en dat de Amerikanen er geen overtuigende argumenten voor kunnen geven.
br> Lavrov maakte de opmerkingen in Potsdam, waar hij samen met zijn collega's van de andere G8-landen aanwezig was op een miniconferentie ter voorbereiding van de G8-top van 6-8 juni in het Duitse Heiligendamm.
br> De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice zei dat Washington herhaaldelijk en uitvoerig aan Moskou heeft uitgelegd waarom het schild wordt geplaatst en bereid is meer details te verstrekken. De Verenigde Staten zeggen dat het beoogde raketschild, bestaande uit tien raketten in Polen en een radarsysteem in Tsjechië, uitsluitend moet worden gezien in het licht van bedreigingen vanuit Noord-Korea, Iran of andere landen.