"Sloop die Millennium Dome"

De met veel bombarie gepresenteerde Millennium Dome in Londen kan beter gesloopt worden, menen Britse experts in onroerend goed. De waarde van het perceel zou zonder het bouwwerk meer dan twee keer zoveel opbrengen.

BR>De Britten kwamen in de aanloop naar de opening superlatieven tekort om de Millennium Dome de hemel in te prijzen. Een tweede Eiffeltoren, de grootste attractie van het jaar 2000, zo ongeveer moest de wereld de enorme koepel aan de Theems gaan zien. Maar het lijkt erop dat het peperdure bouwwerk, dat ongeveer 40 miljard frank kostte, een uiterst dure flop wordt.

De Britse regering heeft het bouwsel te koop aangeboden. Zes bedrijven zijn nog in de running. De koop moet tussen de 50 en 80 miljoen pond (ongeveer drie tot vijf miljard frank) opbrengen.

Projectontwikkelaars geloven dat het schiereilandje meer oplevert zonder het vlaggenschip van de Labour-regering, zo schrijft de Britse krant

Daily Telegraph

. De verkoop van een leeg stuk grond waarop vrij gebouwd kan worden levert volgens onroerend-goedkenners om en bij de 110 miljoen pond (6,5 miljard frank) op. Eén probleem: de regering heeft de toekomstige koper van de lap, die tot de duurste in heel Groot-Brittannië behoort, verboden de Dome de komende vijftien jaar te slopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer