Vleesgroep Jos Theys in Nederlandse handen

De Hasseltse vleesproducent en groothandelaar in vlees Jos Theys is in Nederlandse handen gekomen. De groep Theys is met de Nederlandse vlees- en melkgroep Sloten tot een akkoord gekomen over de overname van alle aandelen van de bekende Hasseltse onderneming. De redactie heeft één en ander uit goede bron vernomen en het nieuws is door Jos Theys bevestigd. Het bedrag dat met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Jos Theys blijft in functie als bedrijfsleider en treedt toe tot de internationale leiding van Sloten.

Guido CLOOSTERMANS

BR>De Nederlandse groep Sloten, onder meer gespecialiseerd in melkproducten, werkt al verschillende jaren samen met de groep Jos Theys. De overname is er gekomen omdat alleen grote en internationaal gestructureerde ondernemingen in de toekomst een kans maken. Volgens Jos Theys moet de nieuwe groep de concurrentie in de sector aankunnen. De nieuwe onderneming die door de overname ontstaat, beheerst bovendien de hele productieketen, wat de voedselveiligheid en kwaliteit moet ten goede komen.

Tot nu toe kocht Theys zijn dieren, vooral kalveren, onder meer bij de kwekerijen die Sloten in België uitbaat. De dieren werden in het slachthuis van Theys geslacht en dan verder verwerkt en geleverd aan supermarkten zoals Delhaize. De groep Theys heeft een kleine 120 mensen in dienst en haalde vorig jaar een omzet van 2,3 miljard frank. In 1998 was de onderneming nog verlieslatend. Van de totale omzet wordt 67 procent in eigen land gerealiseerd. De rest wordt geëxporteerd naar Spanje, Italië en Frankrijk.

De groep Sloten, met hoofdzetel in Deventer, heeft een filiaal in Oostmalle. Jos Theys verwacht dat het filiaal verhuist naar Hasselt. De restaurants die de groep Theys in eigendom heeft, zitten niet in de overname.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer