Rock-opera van Pete Townshend na dertig jaar in première

Pete Townshend, oud-lid van de legendarische rockgroep The Who, heeft vrijdagavond een droom in vervulling zien gaan. De rock-opera 'Lifehouse' die hij begin jaren zeventig schreef, ging eindelijk in première.

BR>De eerste live uitvoering van de futuristische rock-opera over de verschuiving van normale mensenlijke contacten naar een digitaal communicatienetwerk, vond plaats in een afgeladen Sadler's Well Theatre in Londen. Townshend deed zijn ideeën op toen zo'n digitaal netwerk in de vorm van internet nog maar fantasie was.

'Lifehouse' was aanvankelijk bedoeld als filmscript maar het werd iedere keer afgewezen, zo verklaarde de manager van de 54-jarige rocker na de voorstelling van vrijdag. De combinatie van science-fiction, spiritisme, oosterse mystiek en rock and roll wekte geen interesse bij mensen.

Een tweede uitvoering van 'Lifehouse' staat voor zaterdag op het programma maar Townshend hoopt een veel groter publiek te bereiken. Het is de bedoeling dat de rock opera in maart of april ook via internet te downloaden is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer