Schietgebedje per e-mail

Geloven en bidden kan overal. Ook op internet. Sinds kort kunnen gelovigen die iets wensen per e-mail een gebed richten aan de oprichtster van een nonnenklooster nabij Londen.

BR>De berichten worden door een non uitgeprint en opgehangen bij de tombe van moeder-overste Marie Adele Garnier (1838-1924), oprichtster van het Benedictijner Tyburnconvent. De website van het klooster meldt dat Mary of St. Peter, zoals zij ook wordt genoemd, vooral bekend is om haar hulp aan en bij baby's, gezinnen, eigendom, financiële zaken, priesters en geestelijke nood.

Het plaatsen van het gebed is gratis, de negentien nonnen die in het klooster leven, vragen alleen hen ervan op te hoogte te stellen als het gebed van de gelovige wordt verhoord.

Het klooster heeft een uitgebreide website (www.tyburnconvent.org.uk), waar de bezoeker onder meer een virtuele tocht kan maken langs de verschillende ruimtes van de religieuze instelling.

Verder krijgt de internetsurfer informatie over de plek waar het klooster is gevestigd, een plaats waar tussen 1196 en 1783 tienduizenden misdadigers werden opgehangen. Behalve criminelen werden er tijdens de Engelse Reformatie ook verscheidene katholieken over de kling gejaagd, die vervolgens de status van martelaar verwierven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer