Icos Haasrode profiteert van groeimarkt

Icos Vision Systems blikt tevreden terug op zowel het vierde kwartaal van 1999 als het voorbije boekjaar in zijn geheel. De omzet op jaarbasis kwam uit op een recordhoogte van 1,9 miljard frank, een stijging met 37 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst steeg van 0,36 tot 0,52 dollar per aandeel. Algemeen direkteur Jos Verjans, een geboren Bilzenaar, was positief voor het nieuwe boekjaar, maar merkte toch op dat het moeilijk zal worden om de huidige hoge groeivoet vast te houden.

Jo.S.

BR>Als ontwikkelaar van systemen voor de inspectie van chips (halfgeleiders) profiteert het Leuvense Icos Vision Systems van de goede gang van zaken binnen die sector. Op vijf jaar is de omzet met 340 procent gestegen. Het boekjaar 1999 kon in twee delen worden opgesplitst. De eerste zes maanden had het bedrijf nog te lijden onder de crisis in Azië, met als gevolg dat het eerste kwartaal verlieslatend was. Icos sloot het boekjaar echter op kruissnelheid af. Het vierde kwartaal leverde een recordomzet van 732 miljoen frank op. Tijdens hetzelfde kwartaal het jaar voordien bedroeg de omzet slechts 365 miljoen frank. De nettowinst per aandeel voor het vierde kwartaal bedroeg 0,31 dollar, ten opzichte van 0,06 dollar het jaar voordien.

De resultaten van Icos Vision Systems werden door de beleggers vrij goed onthaald. Zowel op de Easdaq als daarna op de Nasdaq, steeg de koers van het aandeel, zij het dat de winst eerder beperkt was. Hierbij wel de opmerking dat de koers van Icos de jongste weken bijzonder sterk was gestegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer