Baas modellenbureau Elite trapt achterna

John Casablancas, de baas van het modellenbureau Elite, dat in december in opspraak kwam na een onthullende BBC-reportage, heeft zich uit het bedrijf teruggetrokken. De getergde 56-jarige topman maakt van de gelegenheid prompt gebruik om eens ongezouten de waarheid te vertellen over de topmodellen die hem jarenlang het leven zuur hebben gemaakt. De grillige, verwende nesten!

Lily Armon

BR>In een interview met het Franse magazine

VSD

geeft Casablancas grif toe dat het hem verschrikkelijk deugd heeft gedaan om in 1993 Naomi Campbell aan de deur te zetten, wegens aanhoudend wangedrag en vuile praat. "Je kan je niet voorstellen wat 'n genoegen het was om haar te ontslaan", bekent hij. "Ze was hatelijk. Elke avond ging ze uit met ongure vriendjes in het genre van Mike Tyson. Dan had ze vier verschillende jurken in haar handtas en veranderde ze van outfit in de auto, op weg naar een volgende party. Dat mens sliep nooit en God weet wat ze deed om in vorm te blijven."

Elite, 's werelds grootste modellenagentschap met een jaarlijkse omzet van om en bij de vier miljard, behartigt ook de zaken van Claudia Schiffer, Cindy Crawford of Heidi Klum. Deze laatste beschrijft Casablancas als "een van elk talent gespeende Duitse worst".

Het besluit om met Elite te kappen heeft rechtstreeks te maken met het undercover verhaal dat Donal MacIntyre maakte over kwalijke toestanden in de modellenwereld. Een jaar lang deed de reporter zich voor als modefotograaf en probeerde het vertrouwen te winnen van Elite-bonzen. Drie van de Europese bazen van Elite en van de modellenwedstrijd

Look of the Year

werden in de documentaire beschuldigd van ongepast gedrag jegens de piepjonge meisjes die ze hoorden te chaperonneren.

Officieel ziet Casablancas om gezondheidsredenen af van het directeurschap. "Eigenlijk zou ik MacIntyre moeten bedanken, omdat hij mij hielp deze beslissing te nemen", zegt hij.

De voormalige Number One van Elite is nu van plan meer tijd door te brengen met zijn Braziliaanse vrouw, Aline (24), en hun twee zoontjes. Wel blijft hij voor Elite op talent jagen in Zuid-Amerika.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer