Robothond van Sony krijgt kattige navolger

De robothond Aibo van Sony heeft een opvolger. Het Japanse bedrijf Omron heeft een kat gemaakt die een eigen persoonlijkheid ontwikkelt, kan spinnen en liefde en genegenheid nodig heeft. Sony bracht vorig jaar Aibo op de markt, een elektronisch hondje dat reageert op bevelen van zijn koper. Hoewel Aibo 78.000 frank kostte, waren de eerste 3.000 exemplaren destijds binnen een half uur uitverkocht.

ANP

BR>De kat vertoont veel verschillen met Aibo. Maakte de hond vorig jaar een nog wat futuristische indruk door het gladde metaal en de hoekige vormen, z'n opvolger is voorzien van een vacht en bij een eerste blik niet te onderscheiden van een echte kat.

De eigenaar kan de aandacht van de kat trekken door zijn naam te roepen. Naar bevelen luistert de kat niet, wel trekt het dier zich iets aan van de toon waarop iets gezegd wordt. Tevreden wordt de kat pas echt als zijn baasje hem streelt, dan gaat hij spinnen. Er zit zelfs een kans in dat hij in slaap valt. Het beest kent verschillende emoties, zoals tevredenheid, angst en woede. Die laatste wordt opgewekt door hem bijvoorbeeld een tik te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer