Novastar pakt uitverkochte AB in met wondermooie set

BRUSSEL

Eergisteren werd het langverwachte debuutalbum van Novastar aan pers en publiek voorgesteld in Brussel. Het was het eerste van de twee uitverkochte concerten in de AB. De verwachtingen waren hoog gespannen en volgens de horden aanwezige platenlui, radiovolk en andere BV's gaat de groep het helemaal maken. Novastar is Joost Zweegers, de supergetalenteerde singer-songwriter die op Humo's Rock Rally '96 de concurrentie op een hoopje speelde met de kippenvelsongs 'Wrong' en 'Ten Eleven'.

BR>

We zijn nu vier jaar verder en van de originele groepsbezetting is er, buiten Joost, niks meer over. Ander fijn volk zoals Lars Van Bambost (bijna ex-Noordkaap) en Jang Coenen (ex-Liberators) zijn de gelederen komen versterken. Het was nog even zoeken naar een geschikte drummer en die werd net op de valreep gevonden. «Goedenavond allemaal, wij zijn Novastar en dit is onze nieuwe drumster Cathy-Ann. Zij komt vanavond voor de eerste keer haar ding doen,» zegt een ontwapenende Joost. «Het is de eerste keer dat ik haar live zie spelen.» Het ijs is meteen gebroken en Cathy-Ann Van Volsem mept alsof haar leven er van afhangt. Zweegers deelt haar enthousiasme en zingt het dak eraf in 'Millersan' en 'Carelessly Dating'. Het publiek, dat een groot deel van de songs voor het eerst hoort, is laaiend. Tijdens de radiohits 'Wrong' en 'The Best Is Yet To Come' wordt nog maar eens bevestigd wat we al lang wisten: gitarist Lars Van Bambost heeft hét. 'Moreau' houdt het midden tussen Jackson Browne en Crowded House en is één van de vele hoogtepunten van de avond. De adoratie voor zijn allergrootste held wordt extra in de verf gezet wanneer Zweegers 'God' van John Lennon inzet op zijn piano. «I just believe in me,» zingt hij en een koude rilling trekt door de zaal. Klasse.

Tijd voor de bissen. Joost brengt in z'n eentje het mooie 'Ten Eleven' en we weten weer meteen waarom alleen hij destijds de Rock Rally heeft gewonnen. Het publiek gaat helemaal voor de bijl tijdens het schitterende 'Can't Stand Losing You' van The Police en zingt zelfs mee. Bij afsluiter 'Lost And Blown Away' worden meteen de laatste twijfels - als die er al waren - weggenomen. Voor Novastar ligt er ongetwijfeld een mooie toekomst in het verschiet... The best is inderdaad yet to come.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer