Riet en Fien doen ook mee

De zusjes Riet (11) en Fien (9) Van de Fonteyne, uit Oosteekloo (Assenede), die zich met viool en cello in de halve finale van de 'Grote Prijs Bart Peeters' speelden, zijn er vanavond opnieuw bij. Riet en Fien hebben Overpeltse roots. Ze zijn de kleindochtertjes van opa Frie Ceelen, die in het najaar grote ogen gooide met zijn biogazonfiets. Vrijdag zijn Riet (cello) en Fien (viool) opnieuw op de VRT te zien. «Ze zitten dan in het strijkorkest van Kris Struyven en spelen samen met Willy Claes,» wist mama Lieve Ceelen ons al te vertellen.

P.T.

BR>«Riet, Fien en Katrien - bijna 3 - hebben het van geen vreemden. Mijn vader speelde vroeger piano en vertelde veel over de lessen bij mère Cécile in het klooster van Overpelt.» Ook bij de Van de Fonteynes wordt muziek gemaakt. Mama Lieve en papa Ludwig verdienen hun boterham in de muziekacademie.

Riet en Fien zitten op de Gentse Freinetschool en houden ook van paardrijden en ballet. Zondag waren ze in Hasselt om met Willy Claes en het strijkorkest te repeteren. «Willy Claes stelde iedereen op zijn gemak.» In het orkest zit ook het harpspeelstertje. Ze mogen allemaal 8 maten solo spelen en begeleiden dan Kris Struyven die samen met Amaryllis zingt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer