Cleaning Masters hoort snel bij grote jongens

De Limburgse vestiging van het schoonmaakbedrijf Cleaning Masters viert op 1 april aanstaande haar 10-jarig bestaan. Die dag zal ook het nieuwe gebouw in Zonhoven officieel in gebruik genomen worden. In één decennium heeft zaakvoerder Louis Jans Cleaning Masters uitgebouwd tot een vaste waarde met 300 personeelsleden.

BR>

«Wij behoren tot de Belgische groep Cleaning Masters, die in 1988 werd gesticht door gedelegeerd bestuurder Paul de Schutter,» zegt Louis Jans. «In die periode groeide het personeelsbestand van de hele groep tot 1.500 mensen en de omzet tot 1 miljard frank. Die cijfers plaatsen onze firma (met hoofdzetel in Merksem) als zesde op de ranglijst van de snelst groeiende bedrijven in België. Net voor ons staan ondernemingen als Lernout & Hauspie, Real Software en Omega Pharma.» Cleaning Masters houdt zich vooral bezig met het onderhoud van bedrijven en scholen. «Wij doen ook restauratie - en schilderwerken, industriële reiniging, bestrijding van ongedierte en zelfs de complete organisatie van feesten,» voegt Jans toe.

Pensioen

De Limburgse vestiging kende eveneens een forse groei. «Toen ik 10 jaar geleden begon, was er helemaal niets,» weet Jans nog. «Gelukkig kon ik rekenen op het vertrouwen van klanten uit mijn vorige functie. De eerste maanden huurde ik een bureau in het huis van mijn dochter. Nadien verhuisde de firma naar een groot appartement in Houthalen, en nu opereren we vanuit dit gebouw in Zonhoven. Mijn 2 zonen Marc en Hugo zijn intussen ook in het bedrijf actief. Als ik volgend jaar op pensioen ga moeten zij het roer overnemen. In die tijd hopen wij 400 mensen aan het werk te hebben.»

De omzet van Cleaning Masters Limburg bedraagt momenteel iets meer dan 200 miljoen, terwijl het aantal mensen groeide tot over de 300. Het gaat daarbij vooral om deeltijdse arbeidskrachten. Ze zijn actief in meer dan 150 bedrijven en scholen, vooral in Limburg, maar ook in een deel van de Kempen en Brabant. Op 1 april worden de nieuwe bedrijfsgebouwen plechtig geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer