Vader Struyven over zijn zoon Kris, winnaar van de 'Grote Prijs Bart Peeters'

Over een paar weken wordt Emanuel Struyven 71, maar het mooiste verjaardagscadeau ooit krijgt hij vandaag op televisie. Zijn jongste zoon Kris Struyven presenteert en zingt als winnaar van de 'Grote Prijs Bart Peeters' zijn eigen show. «Ongelofelijk,» zegt de vader. «Onze kleinste, onze Pavarotti.»

BR>

De hele familie Struyven min Kris zit in de cafetaria van de Studio's Amusement in Boortmeerbeek te glimmen. Emanuel Struyven, de fiere vader van tenor Kris, kan de straat niet meer op, of hij wordt tegengehouden. «Iedereen stopt om me te feliciteren,» zegt vader Struyven. «Soms drukken ze vanuit de auto de duim tegen de voorruit. Ongelofelijk.»

«Kris is een goede, kalme jongen. Elf jaar is hij achterna gekomen. Toen hij een jaar of tien was, hoorden we dat hij een stem had. Maar nooit hebben wij of heeft hij eraan gedacht om door te gaan. Hij was ook een goede

voetballist

, en hij schildert goed.

Op zijn vroegere kamerdeur schilderde Kris een combinatie van Elvis,

ne schonen engel

van Rubens en een Chinese vrouw. En wij lieten hem zijn hart ophalen,» zegt Papa Struyven.

Helmut Lotti

Tegenwoordig haalt zoon Struyven zijn hart op met 'La donna è mobile' en andere klassiekers. «Zijn carrière is onverwachts gestart. Zonder noten, zonder

iet

. Zijn twee broers hadden vorig jaar een tent gehuurd voor hun huwelijksverjaardag. Honderddertig man was er. Toen Kris stopte met zingen steeg er een geweldig applaus op. Dat heeft hem gepakt, denk ik.»

Even later kaapt Kris Struyven de 'De Gouden Stem' van Tienen weg, en kort daarna de 'Grote Prijs Bart Peeters'. Vlaanderen blijkt laaiend enthousiast. Kris Struyven wordt zelfs boven Helmut Lotti gezet.

«Dat heb ik niet graag,» haast Emanuel zich. «Boven Lotti. Ieder heeft zijn genre. Geen stem is gelijk een andere. Ik had Kris op voorhand gezegd: als ge bij de eerste vier geraakt, zijn we content. Ik vind ook dat hij moet stoppen met schilderen. Dat stof van die muren is slecht voor zijn keel.»

Show

«Goed!,» vat Bart Peeters de show van zijn collega-artiest Kris Struyven samen. «Ooit komt er een concert van Kris met zestien klassieke nummmers. In deze show zingt hij ook, maar iets minder nummers. Kris zal vele aspecten van zichzelf kunnen tonen.»

«De show is opgevat als een soort dagboek van Kris Struyven. De hele week hebben we hem gevolgd: van de VRT tot het stadhuis van Tienen. Er zijn beelden van de repetities met het symfonisch orkest onder leiding van Willy Claes. De Engelse groep Steps zit hier ergens verschanst. Kris zingt een duet met Amaryllis, Riet en Fien komen. Eregenodigden zijn vader, moeder en de kinderen Struyven en natuurlijk Kris' vrouw Sabrina.»

'De Grote Prijs Kris Struyven', TV1, 20.35 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer