Secretaris Vandekerckhove (S.V. Ingelmunster) neemt ontslag

INGELMUNSTER -

Eddy Vandekerckhove heeft ontslag genomen als secretaris van tweedeklasser S.V. Ingelmunster. Hij doet dit omdat hij vindt dat het gemeentebestuur de club geen kans geeft om zich verder uit te bouwen.

Belga

BR>De druppel die de emmer deed overlopen was de weigering van het gemeentebestuur om in te gaan op het voorstel van de club om een nieuwe jeugdkantine te exploiteren. Volgens Eddy Vandekerckhove kan er in een bedrijf dat paalt aan het terrein een jeugdkantine worden ingericht. Het bedrijf is zopas verhuisd naar Izegem, waardoor het bedrijf, met bijhorende loods, leeg kwam te staan. Om er een kantine in te richten is er wel een wijziging nodig van het Bijzonder Plan van Aanleg. Het terrein, dat nu ambachtelijke grond is, zou moeten worden gewijzigd tot socio-cultureel en horecagebied.

Volgens Eddy Vandekerckhove had het gemeentebestuur beloofd om daar werk van te maken van zodra het nieuwe stadion klaar was. Die belofte wordt volgens de ex-secretaris nu verbroken. Burgemeester Defreyne betreurt de hele zaak maar blijft verder karig met commentaar. Volgens hem is er een barconcessie voor het hele sportcentrum en kan daar weinig aan veranderd worden.

Over de BPA-wijziging wou hij geen commentaar kwijt. Hij onderstreepte wel dat er vroeger geen enkele belofte werd gedaan naar de club toe. "Als de secretaris het echt goed zou menen met de club, dan zou hij niet zo reageren", vertelde burgemeester Defreyne nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer