Robert Volk heeft bedenkingen bij terugkeer naar Slovenië: "Ik hoop dat men correct is"

SINT-TRUIDEN -

Het lijkt erop dat STVV voorlopig de voorkeur geeft aan Davy Schollen als tweede doelman. Robert Volk kreeg begin deze week trouwens een vrijgeleide van het Truiense bestuur om zijn ex-club, Hit Gorica, voor de komende 3 maanden uit de nood te helpen. Zelf heeft

Lupo

evenwel zijn bedenkingen bij de voorlopige terugkeer naar Slovenië.

Marc CLERINX

BR>"Kijk, ik heb nog een contract bij STVV tot en met volgend seizoen," begint Volk zijn verhaal. "Het is toch logisch dat ik als profvoetballer in Hit Gorica hetzelfde wil verdienen als hier in Sint-Truiden. Er is een overeenkomst tussen beide clubs, waarbij STVV een gedeelte van mijn salaris en premies voor haar rekening neemt. Nu wil het bestuur van Hit Gorica, zaterdag vóór de topper tegen Maribor, een gesprek met mij over hun aandeel. Ik vind dat erg eigenaardig, want eerst waren zij volledig akkoord met het aanbod. Nu willen zij blijkbaar wat veranderen. Ik hoop wel dat men correct is en het ook blijft. Ik teken dinsdag voor Hit Gorica, maar geef de club 10 dagen de tijd om hun financiële overeenkomst waar te maken. Indien dit niet gebeurt, ben ik binnen de 2 weken terug in België."

Degradatie

Robert Volk, die intussen zijn 2de seizoen volmaakt bij STVV, heeft zich nooit echt kunnen doorzetten als eerste doelman. De concurrentie met Dusan Belic was soms keihard.

Lupo

, in augustus 35, had bovendien zijn leeftijd tegen.

"Hit Gorica, dat zaterdag aan de terugronde begint, polste mij eind vorige week voor een tussentijdse overgang. Hun doelman, Borut, had bij een auto-ongeval een gecompliceerde armbreuk opgelopen en is zeker 4 maanden buiten strijd," aldus Volk.

"Ik wees hen, zoals het hoort, door naar de club. Vervolgens besliste de trainer samen met de sportieve commissie dat zij akkoord gingen met het voorstel. Ik had geen keuze. Wel vraag ik me af waar de club staat als er iets gebeurt met Dusan (Belic). STVV strijdt immers nog steeds om de degradatie te ontlopen en kan elke speler goed gebruiken. In elk geval dringt zich in juni een gesprek op over mijn toekomst. Voorlopig blijft mijn familie hier nog wonen. Daarom neem ik mijn intrek bij enkele vrienden in Koper. Dat ligt wel op zo'n 200 kilometer van Gorica, vandaar dat ik volgende weken heel wat kilometers met de wagen voor de boeg heb."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer