Clubnieuws

De Boeck en Scifo tegen Club?

ANDERLECHT -

Vandaag maken Enzo Scifo en Glen De Boeck hun wederoptreden met de invallers tegen Brugge. Als hun test positief uitvalt, maken zij kans op een plaats in de kern tegen Club Brugge. Tomasz Radzinski en Mike Verstraeten blijven out.

Oleg Iachtchouk, Nikos Kounenakis, Olivier Doll, Stéphane Stassin en Edrissa Sonko spelen eveneens met de reserven.

GBA vanavond vriendschappelijk tegen Russische selectie

ANTWERPEN -

Vanavond oefent Germinal Beerschot om 20u op het Kiel tegen de Russische Olympische ploeg. Peter Maes, Djordje Svetlicic, Andreï Demkine en Cisse Severeyns - die allen gisteren al aantraden bij de invallers die een achterstallige match tegen KV Mechelen afwerkten - behoren vanavond eveneens tot de brede kern waaruit trainer Franky Van der Elst kan putten. Ook Justice Sandjon is nog van de partij, ondanks de schorsing die hem wacht. Manu Karagiannis (lies) en Rudi Smidts (rug) blijven voorzichtigheidshalve nog langs de kant. Smidts voert ondertussen de looptraining wel op. Voor deze wedstrijd zijn enkel de grote en de kleine tribune open. De prijzen werden respectievelijk vastgesteld op 400 en 300 BEF.

Uitzonderlijk is het secretariaat zaterdag geopend van 10u tot 17u, dit in het teken van de voorverkoop voor de competitiewedstrijden van volgende week tegen Lokeren (woensdag) en Anderlecht (zondagavond).

Benoit Thans dicht bij transfer naar Beveren

BEVEREN/WESTERLO -

Nu Emilio Ferrera bijgetekend heeft, kan het bestuur werk maken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In die optiek is Beveren in verregaande onderhandeling met Benoit Thans. Het contract van de 35-jarige middenvelder van Westerlo loopt aan het einde van het seizoen af. Beveren hoopt de transfer zo snel mogelijk af te ronden.

Na 3 dagen vrij worden vanaf vandaag de trainingen hervat. Emilio Ferrera hoopt dat het drietal Kenny De Vuyst (rug), Remco Torken (hamstrings) en Martin Van Ophuizen (kuit) maandag bij de groep kan aansluiten.

Grote belangstelling voor Beveren - Standard

BEVEREN/LUIK -

De wedstrijd Beveren - Standard van volgende week zaterdag geniet massale belangstelling. Vooral langs Luikse kant is de vraag zeer groot. De Rouches vroegen niet minder dan 5.000 toegangskaarten en ook rond de Freethiel bestaat veel interesse voor dit duel. Het Beverse bestuur voorziet in een voorverkoop van tickets elke werkdag tussen 9u en 12u en tussen 13.30u en 16u.

Geen blessures bij Club Brugge

BRUGGE -

René Verheyen heeft voor de uitgestelde match tegen Anderlecht de beschikking over 11 fitte kernspelers. Olivier De Cock, Gert Verheyen en Milan Lesnjak zijn geel geschorst. André Mendoza is niet speelgerechtigd. Dat betekent dat Dalibor Mitrovic voor het eerst dit seizoen op de bank komt. De kern zal verder worden aangevuld met enkele jongeren, wellicht De Wulf, Tim Smolders en Wellens.

Lendvai en Geerinckx niet tegen Sint-Petersburg

GEEL -

Verbroedering Geel speelt vanavond om 19.30u een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Russische Sint-Petersburg. Tenminste als het veld bespeelbaar is. Manager Dimitri Mbuyu beslist deze middag of de partij doorgaat. Trainer Sandor Popovics laat Miklos Lendvai en Jo Geerinckx langs de kant. Beiden zijn geschorst voor de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Aalst zodat Popovics wil experimenteren op enkele posities. Zefilho de Sousa trainde gisteren niet. Hij is hersteld van zijn schouderblessure, maar sukkelt nu met een buikspierletsel en moet enkele dagen rusten. Marc Janssen traint wel terug voluit. De Hongaren Feher en Preisinger keerden gisteren terug uit Hongarije. Feher werd samen met Lendvai opgeroepen voor de interland tegen Australië die met 0-3 werd verloren.

Enige wrevel over Brugge - Genk

GENK -

In Genk is men niet te spreken over de houding van de Brugse burgemeester Moenaert, die competitiematch Club-Genk omwille van veiligheidsredenen heeft verplaatst van vrijdag 17 naar zondag 19 maart om 15 uur. Bij de Brugse politiecommissaris werd aangedrongen om de partij toch op vrijdag te laten doorgaan. "Dit is een ramp voor de 300 Strupar-fans, die vanuit Brugge wilden doorreizen naar Derby om 's zaterdags de confrontatie met Liverpool live bij te wonen", aldus manager Paul Heylen. "Die mensen hebben een reis geboekt, hebben daar verschillende duizenden franken voor neergeteld en zien nu hun plannen in rook opgaan. Trouwens, ook voor de club komt dit slecht uit. In het weekend van 18 en 19 maart organiseren wij steakdagen ten voordele van de jeugd". Houdt de Brugse burgervader voet bij stuk, dan komt de partij Club-Genk niet rechtstreeks, maar in uitgestelde relais op Canal +.

Stefan Teelen liep een verrekking op aan de mediale knieband. Hij hield het enkel bij loopwerk. Normaal sluit hij vandaag opnieuw bij de groep aan. Thordur Gudjonsson (knieblessure) hield het eveneens bij een individuele training. Josip Skoko keerde gisterenavond terug uit Hongarije na zijn interland met het Australische team. Skoko werd in Genk opgewacht door François De Jonghe, die hem nog een looptraining oplegde.

Anchey Rudy blijft groot twijfelgeval

LIER -

Anchey Rudy dreigt morgen tegen Lokeren de grote afwezige te worden in de Lierse basiself. De middenvelder ondervindt nog steeds hinder aan de adductoren en zijn speelkansen lijken fel in het gedrang te komen. Walter Meeuws kan evenmin rekenen op Tim De Keyser en Joe Spiteri, die gisteren zelfs rust voorgeschreven kregen. Beter nieuws was er voor Luc Struyven, die de looptraining mocht hervatten en pijnloos meetrainde. Ook Patrick Nys, die de voorbije dagen moest afmelden wegens nekperikelen, kon opnieuw voluit gaan en staat tegen de Waaslanders onder de lat.

Boeka-Lisasi en Staelens blijven out

LOKEREN -

Met uitzondering van de aan de knie geopereerde Jean-Paul Boeka-Lisasi en de nog niet volledig van zijn rugblessure herstelde Stefaan Staelens, is op Daknam iedereen inzetbaar voor het bekerduel op Lierse. Mladen Dabanovic is behouden teruggekeerd van twee vriendschappelijke interlands met Slovenië en zal normaliter opnieuw zijn plaats in het doel innemen. Voor de competitiematch van volgende woensdag op Germinal Beerschot zijn Chris Janssens en M'Bayo geschorst.

Camus geraakt speelklaar tegen Sint-Truiden

MECHELEN -

Daniël Camus, tegen Club Brugge geblesseerd uitgevallen, hernam de training en is volledig fit. Matthias Van Steenberghe en Steven Ribus deden gisteren hun wederoptreden met de invallers. Reageren beiden de komende dagen positief op de geleverde inspanningen, dan komen de aanvallers in aanmerking voor de selectie die volgende week op Sint-Truiden speelt.

De transfer van Fritz Emeran naar Fortuna Sittard is nog niet afgesprongen. De komende dagen praten beide clubs verder over de transfersom.

De Canadees Garret Kusch heeft de trainingen bij KV Mechelen nog niet hervat. Kusch werd opgeroepen voor de nationale ploeg en zou op 17 februari terug in Mechelen arriveren. In de voorronde voor het WK won Canada van Mexico. Kusch moet hierdoor nog in het veld tegen Trinidad zodat hij pas later in de Dijlestad zal aankomen.

Mitrovic en Milosevic trainen maar één keer B>

WESTERLO -

Dejan Mitrovic, Benoit Thans en Cvijan Milosevic namen alleen deel aan de voormiddagtraining. Zij mochten in de namiddag rusten om een overbelasting van de spieren te vermijden. Mario Verheyen, Krist Porte en Sidney Lammens werkten verder aan de wederopbouw van de conditie. Zij beperkten zich tot lopen.In het Kuipke wacht men nog steeds op de Liberiaanse testspeler Zeo. Hij verscheen afgelopen maandag niet op de afspraak.Trainer Jan Ceulemans traint vandaag maar éénmaal en geeft zijn spelers dan vrijaf tot maandag.De voorverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Anderlecht start aanstaande woensdag in het Kuipke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer