Emilio Ferrera blijft op de Freethiel, Beveren praat met Benoit Thans

BEVEREN -

Emilio Ferrera blijft in Beveren. Vandaag zet de 32-jarige trainer zijn handtekening onder een driejarig contract. Ferrera twijfelde lange tijd tussen een aanbieding van Charleroi en een langer verblijf op de Freethiel. Ook een Spaanse tweedeklasser wilde hem binnenhalen, maar Ferrera wil nog enkele jaren in België blijven werken alvorens naar het buitenland te vertrekken.

S.T.

BR>De jongste dagen trok het in nood verkerende Charleroi steeds feller aan zijn mouw om meteen naar Mambour te komen. Vooral Enzo Scifo drong fel aan op zijn komst, maar Ferrera wil zijn klus in het Waasland afmaken.

De Brusselaar volgde in november Stani Gzil op en loodste Beveren van de laatste naar de veertiende plaats. Maar de recente 0 op 9 en het nakende verlies van de bondsprocedure tegen Harelbeke zorgen ervoor dat het degradatiespook nog niet verdreven is.

Onderhandelingen met Benoit Thans

Na het oplossen van de trainerskwestie, kan het bestuur nu werk maken van de voorbereiding op het volgende seizoen. In die optiek is Beveren in verregaande onderhandeling met Benoit Thans. Het contract van de 35-jarige middenvelder loopt aan het einde van het seizoen bij Westerlo af. Beveren hoopt de transfer zo snel mogelijk af te ronden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer