Roland-Garros - 1e ronde: Rochus/Monfils, Vliegen-Udomchoke

Print
Olivier Rochus, nummer 46 op de ATP-ranking, neemt het in de eerste ronde van Roland-Garros op tegen de Fransman Gael Monfils (ATP-75). Kristof Vliegen (73) start tegen de Thai Danai Udomchoke (ATP-104).
Dat was het resultaat van de loting van vrijdag, die vrijdag op elektronische manier werd uitgevoerd in het tennismuseum in Parijs. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar begint maandag.

De jongste Rochus speelde al drie keer tegen Monfils, drie keer won hij; Vliegen en Udomchoke ontmoetten elkaar nog nooit. Bij kwalificatie moet Rochus in de tweede ronde aan de slag tegen de winnaar van het duel tussen de Argentijn Juan Ignacio Chela (ATP-21), het achttiende reekshoofd, en de Fransman Fabrice Santoro (ATP-55); Vliegen wacht in een eventuele tweede ronde een Fransman: elfde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-13) of wildcardspeler Nicolas Mahut (ATP-108).

Christophe Rochus (ATP-179) maakt nog een kans om de derde Belg op de hoofdtabel te worden. Hij speelt straks in de derde en laatste kwalificatieronde tegen de Tsjech Tomas Zib (ATP-142). Xavier Malisse (ATP-33) gaf met een polsblessure verstek voor de Franse Open.