Finale Koningin Elisabethwedstrijd live te bekijken op EXQI

Print
De finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2007, die plaatsvindt van maandag 28 mei tot zaterdag 2 juni in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten, is een hele week te volgen via EXQI, de digitale cultuurzender. Dat meldt EXQI Vlaanderen vrijdag in een persbericht.
EXQI Vlaanderen brengt het grootste gedeelte van de finale van het concours live. De presentatie is in handen van Martine Prenen. Zij becommentarieert de prestaties van de finalisten samen met Silvia Traey, Jan Michiels en Daniel Blumenthal, drie gewezen laureaten van de muziekwedstrijd.

Liebrecht Vanbeckevoort, de enige Belg in de finale, speelt op zaterdag 2 juni, als laatste finalist. Grote kanshebbers in de finale zijn de 25-jarige Japanse pianiste Hisako Kawamura en de Rus Ilya Rashkovsky.

De cultuurzender EXQI is te bekijken in HDTV-kwaliteit via het digitale platform van iN.Di (van de kabelmaatschappijen Interelectra, Integan, PBE en WVEM).

EXQI is een initiatief van de HDTV-omroep Euro1080, die deel uitmaakt van de beursgenoteerde Alfacam Group. De zender startte zijn uitzendingen op 1 oktober 2006 en is de eerste van een hele reeks cultuurzenders voor verschillende taalgebieden in Europa.