VT4-baas denkt aan derde televisiezender voor Vlaanderen

Print
De Scandinavische mediagroep SBS koestert plannen om een derde commerciële televisiezender te lanceren in Vlaanderen. De groep lanceerde in 1995 VT4 en voegde daar in 2005 VijfTV aan toe. Ze onderzoekt nu de mogelijkheid om daar een derde, traditioneler televisiekanaal aan toe te voegen.
Dat zegt Ricus Jansegers, gedelegeerd bestuurder van SBS België, vrijdag in een interview met DM. Het project zit volgens hem in de 'researchfase'.

"Misschien wordt het een zender zoals de Nederlandse SBS6, of misschien wel iets in de aard van Kabel Eins in Duitsland: heel gewone, klassieke televisieprogramma's", zegt Jansegers. SBS6 wordt in Nederland vaak een 'campingzender' genoemd, omwille van zijn warme, op kerngezinnen gerichte programmering. Kabel Eins is dan weer wat VT4 tien jaar geleden was: een station dat vooral teert op klassieke televisieseries als The Cosby Show.

Zowel VT4 als VijfTV doen het behoorlijk goed in Vlaanderen. Samen zijn ze goed voor een marktaandeel van 21 procent in de reclamebestedingen voor televisie en zijn ze na VTM-eigenaar VMMa de grootste commerciële tv-omroep in Vlaanderen.