Alligator 'Reggie' na twee jaar gevangen

Print
Alligator 'Reggie', die al twee jaar lang verstoppertje speelt met de autoriteiten in Los Angeles, is donderdag gevangen. Het twee meter lange reptiel kon tijdens het zonnebaden aan de oever van een meer in een park door dierenbeschermers overmeesterd worden, aldus de Los Angeles Times.
Reggie is naar de zoo gebracht, waar hij twee maanden in quarantaine zal doorbrengen.

Het dier werd in de zomer van 2005 door zijn baas vrijgelaten in Lake Machado, in een stadspark in de Californische metropool. Hij kon het 70 kilogram zware dier, dat te gevaarlijk was geworden, niet meer aan. De alligator overleefde met brood en tortilla's, die eigenlijk bedoeld waren als lokaas voor vissen. Wandelaars en hengelaars merkten het dier op en sloegen alarm.

Talrijke reptielentemmers zakten af naar Californië, maar alle pogingen om het dier te klissen, mislukten. Het kat-en muisspel lokte de voorbije maanden vele kijklustigen met picknickmanden en verrekijkers naar het park. Handelaars verkochten t-shirts met het opschrift 'Ik laat mij niet vangen'.

In oktober 2005 dook de alligator onder en hij werd pas enkele weken opnieuw in het meer gezien. Reggie had pech dat net donderdag tijdens zijn zonnebad krokodilexperten in de buurt waren. Waarnemers waren met Australische dierentemmers naar het park gekomen waar ze nieuwe vangstpogingen zouden ondernemen. In enkele minuten tijd konden ze de alligator overmeesteren, zijn muil sluiten met kleefband en hem naar de zoo brengen. Vanuit een helikopter filmden tv-zenders de spectaculaire actie.

De stad Los Angeles heeft in totaal 180.000 dollar (133.806 euro) uitgegeven om het reptiel te vangen en om de parkbezoekers te waarschuwen.