Prins Harry zal gefilmd worden in Irak

Print
De 22-jarige Britse prins Harry zal worden gefilmd tijdens zijn opdracht voor het Britse leger in Irak. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail zondag.
Een cameraploeg van het ministerie van Defensie zou plannen hebben om de derde in lijn voor de Britse troon te vergezellen. Zijn belevenissen in Irak zouden dan uitgezonden worden op televisie en op het internet onder de naam "Desert Prince". De legerleiding hoopt dat daardoor het gevaar van Harry kan worden afgeleid.

De beelden zullen wel gecensureerd worden om te vermijden dat opstandelingen in Irak informatie achterhalen over de verblijfplaats van Harry. Een groepering heeft al laten weten de prins te zullen ontvoeren.

Volgens de krant zouden enkele vrienden van Harry er nog altijd van overtuigd zijn dat hij uiteindelijk niet naar Irak maar naar een andere staat in de Golf zal worden gestuurd.

De Britse prins zal vanaf half mei vermoedelijk zes maanden in Irak gestationeerd zijn. Dat plan werd onlangs nog fel bekritiseerd omdat hij daardoor niet alleen zijn eigen leven maar ook dat van zijn medesoldaten op het spel zet.