Vliegtuigje neergestort in Waddenzee

Print
In de Waddenzee in Nederland, op zo'n zeven kilometer ten westen van Harlingen, is zaterdagavond rond 20.30 uur een Duits Cessna-vliegtuig neergestort.
In het vliegtuigje zat een persoon, die rond 21.30 uur levend uit het water is gehaald, zo meldde de Nederlandse Kustwacht. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is onbekend.

De piloot, die op weg was naar het Duitse Emden, had zich bij het overschrijden van de Nederlandse grens niet gemeld. Volgens een woordvoerder van de Luchtmacht zijn na het uitblijven van radiocontact, twee F-16-vliegtuigen naar het vliegtuigje gestuurd.

De F-16 piloten vlogen zeker een half uur naast de Cessna en probeerden contact met de piloot te krijgen. Dat lukte volgens een woordvoerder van de Luchtmacht noch via de radio noch via de cockpit.

Daardoor ontstond bij de vliegers het idee dat de piloot tijdens zijn vlucht onwel is geworden. De Cessna is vermoedelijk door brandstoftekort steeds langzamer gaan vliegen en uiteindelijk ter hoogte van Harlingen rustig in zee geland.