Fellaini ontbindt contract bij Standard

Print
Marouane Fellaini heeft donderdag zijn contract bij Standard Luik met onmiddellijke ingang ontbonden.
De manager van de jonge Rode Duivel, Roger Henrotay, maakte het nieuws bekend: " Marouane Marouane Fellaini voelt te weinig respect van Standard, dat zijn belofte van enkele maanden geleden niet nakomt".

De 19-jarige Fellaini, die in 2004 bij Standard terechtkwam en begin dit seizoen in de ploeg kwam om er niet meer uit te verdwijnen, verlengde in september zijn contract bij de 'Rouches' tot 2011. Die verlenging kwam er volgens de spelersmakelaar "in moeilijke omstandigheden, die weinig ruimte lieten voor onderhandelingen. Fellaini en de clubdirectie spraken toen af dat ze elkaar zouden terugzien om het bescheiden salaris van de speler te verbeteren, als die zijn sportieve prestaties uit het begin van het seizoen 06-07 zou bevestigen. Waar de speler aan die verwachtingen beantwoordde, weigerde de clubdirectie mij categoriek elk gesprek".

"Ook al de start van de beloofde nieuwe onderhandelingen zou bevredigend geweest zijn", legde Henrotay nog uit. Hij voegt eraan toe dat de Rode Duivel "het einde van het seizoen heeft afgewacht om zich uit te spreken om te technische staf en de supporters niet te ontgoochelen, en dat tot de dag van de bekerfinale".