Georges Leekens kiest voor Lokeren

Print
Georges Leekens vertrekt voor drie jaar naar Lokeren. Dat heeft de huidige trainer van AA Gent en Houthalenaar donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Torhout.
"Ik kies voor de uitdaging", motiveerde hij die beslissing. Woensdag klonk het evenwel nog dat hij bij Gent zou blijven. "De muizenissen in mijn hoofd hebben mij overhaald. Ik voelde dat mijn taak bij AA Gent bijna volbracht is."

Leekens bejubelde bij zijn mededeling AA Gent. Zijn grootste wens is de realisatie van het nieuwe stadion voor Gent: "AA Gent staat nu op de rails. De club moet behouden wat ze nu hebben en intussen het nieuwe stadion realiseren. Alleen zo kan ze nog groeien." De 58-jarige Leekens heeft de voorzitter van AA Gent donderdagmorgen op de hoogte gebracht van zijn beslissing.

Vanavond tekent hij zijn contract. Leekens heeft begrip voor de ontgoocheling bij het Gentse bestuur, de spelers en de supporters. De trainer wil alvast in een positieve sfeer vertrekken. Hij zal al zijn knowhow in Gent achterlaten.

"Ik excuseer me voor de warrige communicatie van de voorbije dagen", stak Leekens de hand in eigen boezem. "Het is niet mijn gewoonte om onbereikbaar te zijn. Mijn houding heeft geleid tot diverse versies. De media heeft hier geen schuld aan."

Leekens wijst erop dat drie jaar bij Gent zowat zijn record is. "Recent maakte ik de keuze om de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland op me af te laten komen. De voorbije dagen heb ik beslissingen genomen voor mezelf. Het was een emotionele periode. De eerste beslissing was om in België te blijven. Daarnaast voelde ik dat ik een man van uitdagingen ben."

"Ik ben fier op het werk dat ik leverde bij AA Gent", kijkt de Limburger terug. "De ploeg staat vierde. Ik heb hen een nieuwe visie gegeven. Nu brengen ze positief voetbal. Mijn taak is er bijna volbracht. De perfectie bestaat immers niet en ik ben God de vader niet."

De voorbije week zorgde de ex-bondscoach voor een heuse soap: maandagavond kwam er een officieel persbericht van Moeskroen, waarin de komst van Leekens werd aangekondigd. Woensdag zou hij in Henegouwen een contract tekenen. Leekens ontkende dat meteen formeel. Dinsdag sprak hij met AA Gent af om donderdagavond een contractverlenging tot 2010 te tekenen. Maar vandaag zorgde hij dus zelf nog voor een andere wending: na drie seizoenen bij AA Gent keert hij terug naar Lokeren, waar hij van september '99 tot juni '01 al eens werkzaam was.