Nieuwe kanarie Matthias Trenson ontkent pv

Print
Profvoetballer Matthias Trenson (20) uit Brugge ontkent dat tegen hem een proces-verbaal is opgesteld voor de bekerfinale zaterdag in Brussel.
"De Brugse politie heeft mij meegenomen voor een identiteitscontrole", zegt Trenson. "Ik had mijn identiteitskaart niet bij. Na een uur was ik weer vrij en mocht ik de wedstrijd gewoon volgen."
br> Volgens de speler die onlangs een contract tekende bij Sint-Truiden, werd hij door de Brugse BOB staande gehouden toen hij de straat overstak.
br> "Dat gebeurde op vijftig meter van een zebrapad. Daarover werd ik aangesproken", doet hij zijn verhaal. Matthias Trenson ontkent dat hij de politieagenten heeft uitgescholden. Het parket in Brugge bevestigde woensdag dat er een proces-verbaal is opgesteld tegen de eersteklasser wegens het uitschelden van de politie.
br> De speler zou vervolgd worden in het kader van de voetbalwet. Binnenlandse Zaken kan hem in dat geval een boete opleggen en/of een stadionverbod. Volgens de Brugse politie werd de speler kortstondig bestuurlijk aangehouden voor de wedstrijd.