Uitvoerend Comité keurt Plan-Van den Stock goed

Print
Het hervormingsplan voor de voetbalbond dat Roger Van den Stock uittekende werd vrijdag goedgekeurd tijdens de vergadering van het Uitvoerend Comité (UC) in De Panne.
Het plan voorziet in de oprichting van een soort beheerraad die het huidige UC vervangt. Een directiecomité staat dan in voor de uitvoering van de beslissingen die de raad neemt en rapporteert aan de nieuwe CEO Jean-Marie Philips. Ook komen er vijf departementen (sportmedisch, financiën, juridisch en reglementair, marketing en human resources), waarvan de verantwoordelijken nog moeten worden aangeduid.

Als het plan zoals verwacht wordt goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van de bond op 30 juni, zal het met onmiddellijke ingang in werking treden.

Het uitvoerend comité stelde zich ook vragen bij het feit dat de bond geen waarnemer stuurde naar de wedstrijd Lokeren-Lierse op de laatste speeldag. Dit duel, dat besliste over de degradatie van Beveren, moest eens te meer opgevolgd worden gezien de (voorlopig afgevoerde) fusieplannen tussen Beveren en Lokeren.
Het comité gaat dan ook de bondsprocureur René Verstringhe om uitleg vragen.