MER-studie nieuw stadion Club Brugge tegen eind juni (1LEAD)

Print
Club Brugge en projectontwikkelaar Uplace willen tegen eind juni het MER-rapport voor het nieuwe stadion op de grens van Brugge en Zedelgem indienen. Dat heeft voorzitter Michel D'Hooghe van Club Brugge vrijdag bekendgemaakt.
Het project met een stadion van 40.000 toeschouwers betaald door een nabijgelegen winkelcentrum is volgens hem van levensbelang voor de club. Volgens D'Hooghe is het nieuwe project noodzakelijk om extra inkomsten voor het sportieve te realiseren. Die inkomsten moeten komen van de extra zitplaatsen en extra televisierechten. "We hadden kritiek verwacht", zegt D'Hooghe. "We zullen er rationele antwoorden op geven. Daarenboven helpt de kritiek ons het project te verfijnen qua mobiliteit, socio-economische aspecten en milieu." Volgens Bart Verhaeghe, voorzitter van Uplace, zijn de inkomsten van een voetbalclub vooral wedstrijddagafhankelijk. Die inkomsten zijn zeer infrastructuur gerelateerd. In haar nieuw stadion hoopt Club Brugge 38.500 abonnementen verkopen.

Volgens de studies van Uplace zou het verbouwen en uitbreiden van het Jan Breydelstadion alleen maar de overlast voor de buurt verhogen. Economisch is een uitbouw minder interessant dan een nieuw stadion. De kostprijs voor de aanpassing van Jan Breydel wordt op 102,4 miljoen euro geschat. Het nieuwe stadion moet 79,7 miljoen euro kosten.