De Vleeschauwer trekt scheve situatie recht

Print
De voorbije weken liep er een en ander spaak bij Roeselare. Maar gisterenavond beleefde Schiervelde eindelijk weer eens een leuke voetbalavond. Na acht wedstrijden zonder zege nam Roeselare in een spetterende slotfase, dankzij twee doelpunten van uitblinker De Vleeschauwer, de maat van Sint-Truiden.
BR>
Voor de rust was het broederlijk delen tussen Roeselare en Sint-Truiden. De twee ploegen kozen voor een rustige aanpak en de geleidelijke opbouw. Tot Allagui even voorbij het kwartier uitpakte met een knappe actie. De Anderlechtspits, die aan zijn laatste weken op uitleenbasis bij Roeselare bezig is, kreeg van de Truiense verdediging een zee aan ruimte.

De afwerking mocht er wezen. Allagui mikte de bal over Mignolet in de kruising. Vijf minuten later was Roeselare dicht bij de 2-0. Allagui zette het hoofd onder een vrijschop van De Vleeschauwer. Mignolet was echter bij de pinken.De gelijkmaker van Sint-Truiden kwam uit de lucht vallen. Chimedza mocht van de Roeselareverdediging op wandel en stak de bal vervolgens over Biebauw in de diepste hoek.

Na de rust toonde Roeselare dat het nog honger had en ging op zoek naar de zege. Allagui kon net niet profiteren toen Mignolet de bal loste. Wat later had de Truiense doelman een knappe reactie in huis op een kopbal van Smits. Langs de overzijde duwde Biebauw een laag schot van Sishuba in hoekschop. Het laatste halfuur had een pallet aan emoties in petto.

Sishuba bracht na een persoonlijke actie Sint-Truiden op voorsprong. Roeselare zette de situatie direct recht. De Vleeschauwer nam aan de tweede paal eerst een voorzet van El Araichi in één tijd op de schoen. Vervolgens mikte hij een vrijschop tussen een bos van benen binnen.