Tiental gewonden bij appartementsbrand in Wilrijk

Print
In Wilrijk bij Antwerpen heeft het donderdagavond gebrand in een appartementsgebouw aan de Hulststraat. Tien personen werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.
Een appartement brandde volledig uit en is onbewoonbaar, een tweede liep rookschade op. Dat werd vernomen bij de politie en de brandweer.

Het vuur brak uit in een appartement op de eerste verdieping. Volgens de politie gaat het naar alle waarschijnlijkheid om een accidentele brand. Het lab komt nog ter plaatse om de precieze oorzaak te achterhalen. De flat is totaal vernield. Het bovenliggende appartement op de tweede verdieping liep rookschade op. Door de hitte sprongen ook de ramen stuk, maar eens die vervangen zijn, is de flat terug bewoonbaar.

Tien personen die te veel rook hadden ingeademd, werden met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. Het Sint-Augustinusziekenhuis ving er zes op, het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) vier. Een aantal mensen kwamen ook nog op eigen kracht naar het UZA. Geen van allen is er erg aan toe.