Vilvoorde begint maandag met bestrijding rupsen

Print
De eikenprocessierups is nu ook opgedoken in Vilvoorde in Vlaams-Brabant. Het stadsbestuur heeft na crisisoverleg een gespecialiseerde firma de opdracht gegeven om zo snel mogelijk te starten met een verdelgingsprogramma. Dat heeft de schepen van Preventie en Wijkzorg van Vilvoorde, Katrien Vaes, donderdag laten weten.
In het Vlaams-Brabantse Vilvoorde hebben de eikenprocessierupsen zich genesteld in zowat 180 bomen. "Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. Wel proberen we alle communicatiemiddelen te benutten om de inwoners op de hoogte te brengen", zegt schepen Vaes.

Het stadsbestuur zal de plaatsen waar de eikenprocessierupsen opduiken, min of meer afbakenen en er borden met meer uitleg plaatsen. Omwonenden krijgen zo snel mogelijk een brief in de bus.

Maandagmorgen om 7 uur start de firma Interplant met de verdelging van de processierups. "De firma kan niet vroeger aan de slag in onze gemeente omdat de rupsen ook op andere plaatsen bestreden moeten worden", zegt schepen Vaes nog.

Als de plaag grotere proporties zou aannemen, kan de stad eventueel een beroep doen op het leger voor de bestrijding. Voorlopig moet ze zich behelpen met het aanstellen van een privéfirma.