Heli-ontsnapper in Italië opgepakt

Print
De Franse misdadiger Eric Ferdinand, die op 15 april op spectaculaire wijze met een helikopter ontsnapte uit de gevangenis van Lantin, is in Italië opgepakt.
Dat is donderdag vernomen van het parket van Luik. "Ik kan enkel bevestigen dat hij in Italië is opgepakt", verklaarde de Luikse procureur, Danièle Reynders, aan het Franse persagentschap AFP.

Details rond de omstandigheden van de arrestatie kon de procureur nog niet geven. De politie van het Italiaanse Venetië heeft de arrestatie van Eric Ferdinand en een van zijn medeplichtigen, de 20-jarige Nassim Chanti, bevestigd. De twee werden opgepakt in Mirano, zo'n 25 km van Venetië. De mannen verschijnen binnenkort voor het hof van beroep van Venetië met het oog op hun uitlevering.

Op 15 april huurden twee medeplichtigen van Ferdinand een helikopter in de buurt van Sint-Truiden. Tijdens de vlucht bedreigden ze de piloot en de co-piloot met een vuurwapen en dwongen hen te landen op een binnenkoer van de gevangenis van Lantin. Op die manier konden ze Ferdinand helpen ontsnappen uit de gevangenis. Eric Ferdinand, geboren in 1976, is gekend voor feiten van oplichting, diefstallen, schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. Hij verbleef in Lantin in afwachting van zijn uitlevering aan Spanje.