Celstraf voor sportleraar die kinderen misbruikte

Print
De correctionele rechtbank van Mechelen heeft vrijdag een 75-jarige sportleraar uit Lier veroordeeld tot vijf jaar cel voor het jarenlang misbruiken van zijn leerlingen, onder wie gehandicapte kinderen.
De man gaf sportlessen aan de gehandicapte slachtoffers en was ook begeleider van sportkampen. Op de kampen betastte hij de tieners, wanneer hij bij hen sliep wegens "plaatsgebrek". Tijdens de sportlessen nam hij jongens mee naar de kleedkamers en toonde hen seksboekjes. Soms liet hij zich oraal bevredigen. Anderen leerde hij masturberen of toonde hij erotische films.

Hoeveel slachtoffers de man gedurende vele tientallen jaren maakte, is niet met zekerheid geweten. Vijf mensen dienden een klacht in, maar vermoedelijk zijn er nog veel meer. Eén jongen werd volgens het openbaar ministerie tussen zijn 6 en 17 jaar regelmatig misbruikt. Nu is hij negentien jaar en zwaar depressief.

De sportleraar gaf alles toe, maar zei te handelen door gezondheidsproblemen. Hij heeft een stoma en kan niet meer op een normale manier seksueel presteren.

In afwachting van het proces was hij vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen contact met kinderen zou zoeken. Kort daarna werd hij betrapt in een kinderspeeltuin, waarna hij opnieuw in voorhechtenis moest.