Daan Schalck zit mobiliteitsraad voor

Print
De Gentenaar Daan Schalck (44) wordt de eerste voorzitter van de nieuwe Vlaamse Mobiliteitsraad (Mora). Schalck kwam in 1999 in de Kamer voor de sp.a.
In 2004 zette Schalck een punt achter zijn politieke loopbaan en stapte over naar het adviesbureau Ernst & Young. Komt hij via een omwegje weer op het politieke toneel? "Neen", haast Schalck zich, "ik wil met de raad een brugfunctie vervullen tussen het beleid en het terrein, veeleer dan zelf standpunten te verdedigen." Dat de Vlaamse regering bij hem uitkomt, is geen verrassing. In de Kamer had hij zich tot mobiliteitsexpert ontpopt. Dat schrijft De Standaard.

De oprichting van de raad staat vandaag op de agenda van de Vlaamse regering, op initiatief van de ministers Kathleen Van Brempt (sp.a) en Kris Peeters (CD&V). De Mora moet de regering adviseren over het beleid. In de raad zitten afgevaardigden van werknemers en werkgevers, gemeenten en provincies, milieu- en mobiliteitsverenigingen, openbaarvervoermaatschappijen en drie externe deskundigen.