Yoko Ono ontkent dat John Lennon geld schonk aan IRA

ZARAGOZA - De weduwe van John Lennon, de Japanse kunstenares Yoko Ono, heeft maandag ontkend dat de ex-Beatle geld heeft geschonken aan het Iers Republikeins Leger (IRA). Op basis van het FBI-archief en de bevestiging van een voormalig MI5-spion hadden twee Britse zondagskranten gemeld dat Lennon indertijd het IRA, en de Trotskistische Revolutionaire Arbeiderspartij (WRP), financieel steunde.

AFP

BR>«Soms gaven we geld aan bepaalde landen die fondsen konden gebruiken, en Ierland vormde daarop geen uitzondering,» reageert Ono vanuit het Noord-Spaanse Zaragoza, waar ze een expositie voorstelt. «Maar nooit heeft John geld gegeven aan het IRA,» benadrukte de weduwe van de in 1980 voor zijn appartement in New York vermoorde muzieklegende.

«Mijn echtgenoot kwam soms tegemoet aan mensen die geld vroegen, wanneer hij dacht dat het geld diende om kinderen, wezen en vrouwen in nood te helpen. Als ik vandaag iets schenk aan Ierland, vergewis ik me ervan dat het geld kinderen ten goede komt,» aldus Yoko Ono.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer