Carlos Santana als kind seksueel misbruikt

WASHINGTON/LONDEN - De Amerikaanse stergitarist Carlos Santana is als kind seksueel misbruikt. Hij heeft dit veertig jaar lang geheim gehouden, maar spreekt erover woensdag in het programma '60 minuten' van het Amerikaanse televisiestation CBS.

AFP/G.J.

BR>De 52-jarige gitarist vertelt dat het misbruik begon toen hij elf jaar was en dat het twee jaar heeft geduurd. Hij woonde toen in de Mexicaanse stad Tijuana. Met behulp van de psychoanalyse heeft hij deze periode in zijn leven achter zich kunnen laten. Woensdag 23 februari de dreigt diezelfde Santana de grote slokop van de Grammy Awards te worden. Voor die prestigieuze muziekprijzen is de 52-jarige Woodstockveteraan genomineerd in niet minder dan elf categorieën. Dat heeft hij te danken aan zijn comeback-cd 'Supernatural' en de aanstekelijke single 'Smooth', die in Amerika al drie maanden de hitlijsten aanvoert en ruim vijf miljoen kopers vond.

Zelf ervaart Santana deze comeback niet als een verrassing. Want nadat hij tijdens een recent bezoek aan zijn thuisland getuige is geweest van een verschijning van de maagd Maria, loopt de muzikant op wolkjes. «Mijn hart veranderde prompt in een vuurvogel die zo snel mogelijk naar haar toe wilde vliegen,» herinnert hij zich. «Ik begon te huilen en Maria sprak: rustig maar, ontspan je, ik ben zeer trots op jou. Je kan dat misschien gek vinden, maar het is de waarheid,» zegt hij met uitgestreken gezicht. «Wat mij nu overkomt, is de wil van God. Tijdens een meditatiesessie enkele jaren geleden fluisterde een aartsengel mij in: ik zorg ervoor dat jij opnieuw de weg naar de radio vindt. Ik had niet vermoed dat het deze proporties zou aannemen, maar ik geniet ervan.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer