Babayaro "geblokkeerd" in Nigeria

KADUNA -

De Nigeriaanse international en voormalig Anderlechtspeler Celestine Babayaro, die na het Afrikaans landenkampioenschap naar zijn club Chelsea moest terugkeren, heeft maandag via zijn manager Alhaji Sabo Babayaro laten weten dat hij zijn geboortestad Kaduna niet uitkan omwille van rellen tussen religieuse partijen die al drie doden eisten.

BR>De 21-jarige Babayaro bereikte met zijn land de finale van CAN-2000 en verloor op 13 februari in de eindstrijd na strafschoppen van Kameroen. "Vervolgens keerde hij terug naar zijn geboortestad om te bekomen van CAN-2000 en te herstellen van een liesblessure. Iedereen weet waar babayaro zich bevindt" aldus zijn manager die de commotie van Chelsea en de Nigeriaanse federatie niet begrijpt.

De Londense club en de Nigeriaanse federatie, die op Babayaro rekende om dit weekend een olympische schiftingswedstrijd te spelen, beweren het tegendeel.

Chelsea zegt zonder bericht te zijn gebleven van de speler die het voorbije weekend met zijn club moest aantreden in de kwartfinales van de FA-cup tegen Gillingham (5-0).

Ook zijn landgenoten Nwankwo Kanu (Arsenal) en Taribo West (AC Milan) blijken nog steeds "onbereikbaar".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer