Club Brugge blijft zoeken naar nieuwe trainer

BRUGGE -

Na Trond Sollied wordt dus ook Jan Ceulemans niet de nieuwe trainer van Club Brugge. Voorzitter Michel Van Maele herhaalde gisteren wat hij ons zondagavond had toevertrouwd. De jacht op een nieuwe sportieve baas kan opnieuw beginnen, de soap is dus nog niet ten einde. Kan er nog iemand mee?

Yves Taildeman/Dirk Meulders

BR>Wie het wel wordt, is bij gebrek aan een profiel van de nieuwe coach opnieuw een groot vraagteken. Namen loste ditmaal niemand meer. Of toch. Die van de Nederlander Co Adriaanse deed in Brugge de ronde. Maar wilde Van Maele niet iemand die de Belgische competitie kende? Een telefoontje naar Adriaanse leerde trouwens dat hij Brugge niet echt zag zitten. De huidige trainer van Willem II droomt van Ajax, waar Jan Wouters op de wip zit. Zou goeie ouwe Henk Houwaart dan toch met de bloemen lopen? Alhoewel, bloemen..

Van Maele kondigde - althans wat de nieuwe trainer betrof - een persstop af. "Je mag het mij niet kwalijk nemen", zei de man. "Er wordt zoveel gebreid dat ik liever niks meer zeg. We zijn ook maar mensen. We doen ons best. Ik hoop dat alles zo vlug mogelijk in orde komt. Maar ik plak er geen dag meer op. Laat me nu alsjeblieft gerust. Ik heb een zware dag achter de rug."

Eén ding wilde Van Maele wel kwijt. "Er staat ons een moeilijke match tegen Anderlecht te wachten. We moeten daar

met een goed gezicht

uitkomen. Wel, ik geloof in winst tegen Anderlecht. Weet je waarom? Er heerst een perfecte geest in de ploeg. Dàt is voor mij het bijzonderste."

Een goeie geest? Niet alleen de supporters beginnen te morren, ook de spelers zijn de soap zat. Ze klagen over een gebrek aan duidelijkheid en willen dringend een nieuwe sportieve baas. Intussen is het hoe langer hoe duidelijker dat Van Maele op eigen houtje handelt. Directeur Antoine Vanhove houdt zich, na het overlijden van zijn moeder, volledig op de achtergrond. En de rest van het bestuur wordt nauwelijks gepolst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer