Racing Genk op zoek naar 'Kroatische Brogno' in Sibenik

Het zijn drukke dagen bij Racing Genk. De landskampioen is geprikkeld uit het dal geklauterd en wil volgend jaar blijkbaar keihard terugslaan. Met een (ver)nieuw(d) elftal, dat is intussen duidelijk. Aan namen van kandidaten alvast geen gebrek, al blijken enkele bestuurders zich niet te herinneren met wie ze de jongste dagen nu wel of niet hebben gesproken. Luc Nilis blijft alvast bovenaan het verlanglijstje prijken, met David Paas en de Kroaat Ivan Bosnjak (20) in zijn zog. Johan Boskamp scout Paas in de wedstrijd van de aspiranten; Pierre Denier reist vandaag af naar Sibenik, waar Bosnjak met de Kroatische -21-jarigen Spanje partij geeft.

M.G.

BR>De 'piste De Bilde' lijkt zo goed als begraven. Zaterdagmiddag kreeg 'de Ket' het bezoek van Johan Boskamp, geflankeerd door zijn voorzitter en ondervoorzitter. De Bilde is maar matig geïnteresseerd in een verhuis naar Genk, een nieuwe afspraak werd niet vastgelegd.

Nieuw is dus de naam van Ivan Bosnjak. Bij het middelmatige Cibalia Vinkovci - momenteel gedeeld vijfde in de Kroatische eerste klasse - scoorde hij 15 keer in de laatste 29 wedstrijden. Bosnjak geldt als een 'type Brogno'. Erg snel, sterk met de bal aan de voet en zwaar wegend op een verdediging. Complementair met Luc Nilis, zeg maar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer