Twan Scheepers voelt zich onmiddellijk thuis in Lommel

Trainer Harm Van Veldhoven hamerde er dikwijls genoeg op. Als Lommel een speler zou aantrekken, moest hij een meerwaarde hebben voor het team. Twan Scheepers (28) is de spits die SK van de laatste plaats weg moet helpen. De Nederlander werd op zijn negentiende aan de zijde van Romario Nederlands landskampioen met PSV en was meermaals jeugdinternational. «Maar ik ben geen superman,» lacht Scheepers.

Kristof LIBERLOO

BR>

Lommel zou een superman nochtans goed kunnen gebruiken. Eén gewonnen wedstrijd uit 24 matchen. 22 goals voor, 50 tegen. Dan red je het niet met Mickey Mouse of Donald Duck. «Lommel staat er niet goed voor,» beseft Scheepers. «Maar ik hoop daar iets aan te kunnen veranderen. Ik voel me topfit en ben er klaar voor. Alleen kan ik het natuurlijk ook niet, ik ben een teamspeler. Wie precies scoort, is niet belangrijk. Wat mij betreft, is het de keeper die elke week voor de winning-goal zorgt.»

Scheepers trainde gisteren voor de eerste keer mee aan de Gestelsedijk. «Het is natuurlijk allemaal nieuw voor me. Zondag nam ik afscheid van mijn collega's in Nederland en de dag erop had ik er al twintig nieuwe. Ik heb een clubposter van Lommel mee naar huis genomen om de gezichten sneller te leren kennen.

(lacht)

Ik pas me gelukkig snel aan, ben niet op mijn mondje gevallen.»

Dat werd snel duidelijk tijdens de namiddagtraining. Scheepers gaf instructies, schreeuwde en trainde alsof ie aan zijn tiende seizoen Lommel toe was. «De tijd dringt, dus wil ik er onmiddellijk invliegen. Ik heb geen seconde getwijfeld om naar Lommel te komen, wist dat er hier mogelijkheden zijn. Haeldermans kende ik nog van bij MVV en Van Kessel van bij de PSV-jeugd. De trainer had ik nog nooit ontmoet, maar Van Veldhoven heeft tijdens de bespreking wel indruk op me gemaakt.»

Scheepers woont in Eindhoven op slechts dertig kilometer van Lommel. Hij startte zijn voetbalcarrière ook bij PSV. «Op mijn vijftiende belandde ik in het voetbalinternaat van PSV. Daar verbleef ik drie jaar, combineerde ik mijn studies met een intensief trainingsprogramma. Toen ik achttien werd stootte ik door naar de A-kern van PSV en het seizoen erop stond ik 28 keer in de basis en werden we landskampioen. Die wedstrijden naast Romario is de mooiste herinnering uit mijn carrière. Maar toen Wim Kieft van Bordeaux naar Eindhoven verhuisde, viel ik naast de ploeg. Ik trok naar MVV met de vaste overtuiging het jaar erop terug te keren naar PSV. Maar dat zag het bestuur blijkbaar niet zitten, dus bleef ik in Maastricht. Nadien heb ik ook nog drie jaar voor NAC Breda gevoetbald en dit seizoen belandde ik in Cambuur. Maar het werd geen succes. Ik kwam nauwelijks aan spelen toe en we zakten naar de laatste plaats.»

Bij Lommel wil de voormalige Nederlandse jeugdinternational een nieuwe start nemen. «Ik ben nog maar 28 en heb dus een hele weg voor me. De Belgische competitie ken ik niet zo heel goed, ik volgde ze wel op tv. We werden met PSV ook door Anderlecht gewipt in de kwalificatie van de allereerste Champions League en ik speelde met MVV twee oefenwedstrijden in Lommel.»

Scheepers beseft dat er veel van hem wordt verwacht. «Bij PSV was ik nog

een broekie

, speelde ik samen met voetbalcoryfeeën en lag de verantwoordelijkheid niet bij mij. Bij mijn latere ploegen moest ik de kar wel trekken en dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Ik besef dat er ook hier in Lommel naar mij gekeken zal worden, maar dat schrikt me niet af. Ik heb ondertussen toch al enige ervaring, kan het spelletje ook beter relativeren.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer