Na een derde nederlaag op rij lijkt Ferrera-effect bij Beveren uitgewerkt

BEVEREN -

Eén van de Beverse spelers die van trainer Emilio Ferrera nog maar weinig speelkansen kreeg, is Bart Van Den Eede. Was hij in het pre-Ferrera-tijdperk zo goed als een vaste waarde in het geel-blauwe basisteam, bij de nieuwe trainer zat hij nog maar vier keer in de selectie. Eén keer als titularis (thuis tegen Club Brugge) en drie keer als bankzitter (op Lommel, Sint-Truiden en zondag op Genk).

Danny De Trazegnies

BR>Als gevolg van een snelle 2-0 achterstand werd Van Den Eede in het Tyl Gyselinck-stadion al in de eerste helft van de bank gehaald om Johan Van Rumst te vervangen. Een succesrijke wissel want Bart bracht met de aansluitintgstreffer Beveren terug in de match. Uiteindelijk leverde het doelpunt van Van Den Eede, nog maar zijn tweede van het seizoen, Beveren niks op want in de tweede helft wist de regerende landskampioen de 2-1 voorsprong bij de rust uit te bouwen tot 4-1.

"Overdreven cijfers", aldus Van Den Eede. "In de aanvangsfase van de tweede helft kregen wij een tweetal gelegenheden om op gelijke hoogte te komen. Even later kregen wij het deksel op de neus via een goedkope strafschop."

Voor Beveren betekent het 4-1 verlies op Genk een derde nederlaag op rij. Een gang van zaken die de indruk geeft dat het Ferrera-effect een beetje uitgedoofd is. Feit is dat de Waaslanders zeker nog niet helemaal uit de degradatiezorgen zijn.

Lijkt Lommel definitief uitgeteld, Geel gelooft blijkbaar nog in zijn behoudskansen en door zijn winst op het veld van Charleroi nadert het tot op één punt van Sint-Truiden en drie van Charleroi en Beveren. De Waaslanders hebben het voordeel dat zij, naast Lommel, ook nog Geel en Sint-Truiden op bezoek krijgen. Wedstrijden die wel eens beslissend zouden kunnen zijn in de strijd om het behoud.

Anderzijds moeten zij nog de trip maken naar Charleroi en zijn zij de volgende speeldag gastheer voor Standard Luik. De ploeg in bloedvorm die een reeks van acht overwinningen achter zijn naam heeft. Ferrera en zijn poulains krijgen nu als eerste de kans om die succesrijke reeks af te breken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer