Aspiranten spelen vandaag met EURO 2000 in achterhoofd

WAREGEM -

Vanavond om 20u00 spelen de Belgische aspiranten tegen hun collega's van Frankrijk. Het is de eerste wedstrijd van deze categorie, die je best als het tweede elftal van de nationale ploeg kan omschrijven. Of, met enige zin voor overdrijving, als SK Lierse: geel-zwart vaardigt maar liefst zes spelers af.

BR>"De groep van aspiranten staat volledig in dienst van EURO 2000", licht trainer Philippe Saint-Jean toe.

"Robert Waseige bepaalt wie opgeroepen wordt, welke spelers aan de aftrap komen en welke tactiek gehanteerd wordt. Deze keer hebben we geopteerd voor een mix van leeftijden: sommigen, zoals Hoefkens en Van Handenhoven, komen uit de talentvolle beloftenlichting die we niet verloren laten gaan. Andere opgeroepenen zijn spelers die op latere leeftijd opengebloeid zijn, zoals Paas en Laeremans. Tenslotte lopen er voetballers tussen die net uit de kern van de nationale ploeg vielen, zoals Hendrikx en Baseggio. Voor hen is het interessanter bij de aspiranten te spelen dan bij de Rode Duivels op de bank te zitten. Iedereen krijgt dus de kans zich te tonen aan de bondscoach. We gaan vooral de individuele prestaties evalueren. Als groep wordt het moeilijk een goed resultaat neer te zetten. Frankrijk komt met een topelftal naar Waregem: Karembeu, Diomède, Micoud en Déhu zijn onder meer van de partij."

Opvallend: liefst zes spelers van Lierse zitten in de kern. "Logisch", aldus Saint-Jean. "Lierse durft te spelen met jonge Belgen. Ook de club profiteert. Het niveau ligt hoger dan in de Europabeker." Toch is niet iedereen onverdeeld gelukkig met de uitgebreide Lierse delegatie. "Ik had maandag slechts tien man op training", mokte trainer Walter Meeuws. "Vlak voor de cruciale bekerwedstrijd tegen Lokeren komt dit heel slecht uit. Ik hou mijn hart vast voor blessures. Let op, ik ben blij voor die gasten én voor de club, het is prachtige publiciteit. Ik hoop alleen maar dat we geen slachtoffer worden van ons succes."

Meeuws kloeg in de heenronde meermaals over het gebrek aan frisheid bij zijn jongeren, vanwege de verplichtingen bij de beloften. "Voor dat gevaar vrees ik niet, vermits er niks op het spel staat", aldus Meeuws. Ook het aantal wedstrijden van de aspiranten blijft beperkt. "Momenteel denken we aan een drietal per seizoen", besluit Saint-Jean. In laatste instantie moest Brocken forfait geven; Snoeckx is zijn vervanger.

Ploeg:

Herpoel, Deflandre, Van Buyten, Hoefkens, Daems,

Pierre, Baseggio, Van Handenhoven, Hendrikx,

Sonck, Cavens

(Moons, Thijs, Somers, Laeremans, Snoeckx, Paas, Teklak).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer