Verslag Westerlo - Lommel (1 - 0)

10'

Schot van Mennes zoeft naast.

BR>

15'

Een afgeweken schot van Mennes botst op de paal. Dekelver schiet de rebound eerst op Frans en vervolgens naast een lege kooi.

22'

Noben kopt een hoekschop van Haeldermans in de armen van Frans.

30'

Een afgeweken schot van Schaessens suist naast.

31'

Machiels kopt een hoekschop van Schaessens in de verste hoek binnen. Het eerste competitiedoelpunt van de ex-speler van Lommel.

51'

Van Diest brengt Mennes in schietpositie, maar zijn schot gaat ver over.

62'

Mathyssen lost een schot van Brogno. Vandenbergh kan net niet afronden.

62'

Een pegel van Vincken spat op de vuisten van Mathyssen uiteen.

65'

Mauro vergeet naar de strafschopstip te wijzen als Thoelen in de clinch wordt genomen door Simons en Vincken.

74'

Vincken besluit van uit een scherpe hoek op Mathyssen.

90'

Van Diest typeert de onmacht van Lommel door de bal ver naast te schieten.

Scheidsrechter:

Mauro.

Toeschouwers:

4.500.

Doelpunten:

31' Machiels 1-0.

Gele kaarten:

Dekelver (fout), Serneels (protest).

Jan Ceulemans: "7-0 was nog niet verteerd"

WESTERLO -

Westerlo-trainer Jan Ceulenmans beseft dat zijn ploeg tevreden mag zijn met het resultaat. "Het was lang geleden dat we de nul nog op het bord hebben kunnen houden en dat is toch positief. Maar ons spel was niet goed. De 7-0 nederlaag van vorige week was nog niet verteerd. We waren te gespannen. Lommel speelde bovendien met veel man achter de bal zodat wij weinig of geen kansen konden creëren. We hebben geluk gehad dat het doelpunt viel op een stilstaande fase. Na de rust konden we evenwel niet profiteren van de 1-0 voorsprong. Maar de drie punten zijn binnen en dat is goed voor het vertrouwen bij de jongens. Het is belangrijk dat de spelers deze week hun zinnen even verzetten zodat ze volgende match gemotiveerd voor de dag komen."

Rudy Janssens: "Tegenwoordig kan alles"

WESTERLO -

Het moment situeerde zich zaterdag voor de wedstrijd toen Jan Ceulemans in de kleedkamer meedeelde dat Club Brugge hem contacteerde voor de functie van trainer.

"Het circus begint weer", zei Rudi Janssens. "Vorig seizoen rond deze tijd klopte RC Genk aan voor Jos Heyligen. Blijkbaar is dat de mode in dit huis. Ik betreur dat. Dit is ook het verkeerde moment. En Club Brugge praat achter de rug van manager Wijnants. Dat kan ook niet. Maar ja, kan je Jan die kans ontnemen? Wij zitten in elk geval met de gebakken peren. Als het doorgaat, kan Westerlo misschien Heyligen terughalen. In het huidige voetbal kan blijkbaar alles."

Harm Vanveldhoven: "We moeten alleen naar onszelf kijken"

WESTERLO -

Voor Lommel is de nederlaag tegen Westerlo een nieuwe klap in het gezicht. Niet alleen blijft het steken op één overwinning, de achterstand op Geel bedraagt nu al vijf punten. Lommel-trainer Vanveldhoven blijft er stoïcijns kalm bij. "We moeten alleen naar onszelf kijken. Het feit dat Geel gewonnen heeft, verandert weinig aan onze situatie. We blijven laatste, maar de kloof wordt weer groter."

"Tegen Westerlo speelden we goed georganiseerd maar door onze eigen fouten voorin verliezen we hier. Als Dekelver in de eerste helft die grote kans benutten, staan we 0-1 voor en dan krijg je een andere wedstrijd. Vandaag bewezen we nogmaals dat we vlot kunnen spelen maar dat we te weinig kansen creëren. Scoren is voor ons moeilijk."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer