Verslag KV Mechelen - Club Brugge (0 - 0)

7'

Het eerste schot komt van Verheyen, maar vliegt nipt over.

BR>

8'

Elias en Lembi gaan in duel. Elias speelt het spelletje slim, maakt eerst zelf een fout op Lembi en de Brugse speler neemt revanche en krijgt meteen rood.

11'

Borkelmans maakt een zware overtreding op Emeran en krijgt terecht rood.

21'

Na een goede Mechelse aanval komt de bal bij Elias en de Angolees schiet op doelman Verlinden.

24'

Fadiga stuurt De Cock weg en via de voet van Debusschere gaat de bal in hoekschop.

38'

Peeters onderschept de bal en speelt het ronde ding naar Emeran die doorschuift naar Elias, maar Verlinden is attent.

42'

Een afstandschot van Peeters vliegt over.

58'

Een voorzet van De Cock komt bij Janssen, maar Bal is vlugger bij de bal en Club Brugge komt niet verder dan een hoekschop.

70'

Elias kopt een vrije trap van Camara over.

75'

Een vrije trap van Greven wordt door de ingevallen Verhoeven over gekopt.

77'

Greven stuurt Chatelle weg, maar geen enkele Mechelaars is goed gevolgd om de lage voorzet in doel te werken.

79'

Van Hout schiet uit een scherpe hoek naast.

87'

Een nieuwe poging van Van Hout vliegt langs de verkeerde kant van de paal.

89'

Mendoza, net op het veld, krijgt de beste kans van de wedstrijd, maar doelman Willockx redt de meubelen voor de thuisploeg.

Scheidsrechter:

Ver Eecke.

Toeschouwers:

9.700.

Gele kaarten:

Emeran (fout), De Cock (fout), Diallo (fout), Verheyen (fout), Lesnjak (spelbederf).

Rode kaarten:

8' Lembi (fout), 11' Borkelmans (fout).

Vital Borkelmans: "Rood was te zwaar"

BRUGGE -

Vital Borkelmans had gisterenochtend nog even tijd nodig om de ontgoocheling van de avond voordien van zich af te schudden. "Van slapen is niet veel gekomen. Honderd keer speelde ik de bewuste fase over. Denken, denken, denken. Het was allerminst een reactie van een gefrustreerd voetballer die enkele minuten voordien een ploegmaat van het veld zag sturen. Lembi moest niet uithalen maar de elleboogstoot van Elias was op zijn minst ook rood waard. De allesbehalve correcte houding van de lijnrechter die er met zijn neus bovenop stond veroorzaakte irritatie, ja. Maar mijn ingreep had er niks mee te maken. Laat dat duidelijk wezen. Het oogde misschien een vrij brute tackle maar ik had op geen enkel ogenblik de intentie om de man te spelen. Ik ging voor de bal. Raakte de speler niet eens. Ik zag met steile verbazing de scheidsrechter rood trekken. Volgens mijn mening een te zware sanctie. Nota bene mijn allereerste echte rode kaart in veertien jaar eersteklasse. Nog één keer kreeg ik rood. Videobeelden pleitten me nadien vrij. Ik vind het verschrikkelijk jammer dat ik met mijn rood de groep en de supporters in de steek liet", klopt Borkelmans zich op de borst.

"Het was niet toevallig dat Club Brugge, zelfs met negen, het volle pond bleef geven. Er is vorige week zoveel gebeurd. Mijn transfer, het ontslag van trainer Verheyen, de blijkbaar lange zoektocht naar een nieuwe trainer. Er werd dikwijls maar onterecht op de man gespeeld. Eigenlijk vrij logisch dus dat de groep ijverig op revanche loerde."

Gunter Jacob: "Zo'n kans krijg je niet vaak"

MECHELEN -

"Zo'n kans om Club te kloppen krijg je niet vaak", zei de trainer van KV Mechelen, Gunter Jacob. "Wij hebben duidelijk een kans laten liggen. Al moet ik de tegenstrever een pluim geven. Met negen tegen elf was Club de betere ploeg. Ondanks de numerieke minderheid zorgde Brugge voor constante dreiging. Wij proberen gewoonlijk de tegenstrever vast te zetten door pressing op de bal, maar dat lukte niet en dat is de verdienste van de tegenstander."

"KV Mechelen speelde geen goede wedstrijd. Hopelijk heeft de ploeg iets geleerd van deze partij. Wij beschikken niet over de kwaliteiten en de ervaring die Club wel heeft. Aanvankelijk leek het erop dat het een goede wedstrijd zou worden, maar dan vielen de twee rode kaarten en krijg je een ander spelbeeld. Ik bracht Camara in de ploeg om meer creativiteit te hebben en Chatelle moest voor meer snelheid zorgen. Camus werd vervangen omdat hij geblesseerd was."

René Verheyen: "Ik ben meer dan tevreden"

MECHELEN -

"Ik moet mijn spelers feliciteren", opende René Verheyen de persbabbel. "Met negen tegen elf probeerden wij er uit te komen en dat is aardig gelukt. Na wat de voorbije week allemaal gebeurd is, mag ik zeggen dat de spelers toch enorme inspanningen hebben geleverd. De wedstrijd was door onze twee rode kaarten vlug onthoofd en toch creëerden wij de beste kansen. Ik zag de tegenstrever ook enkele fouten maken waarvoor kaarten konden getrokken worden, maar dat is niet gebeurd. Wij weten dat KV Mechelen niet speelt als lammetjes en de omstandigheden in acht genomen ben ik heel tevreden. Wie zegt trouwens dat wij indien wij met elf tegen elf blijven spelen in Mechelen een punt halen."

Daniël Camus: "Wij hebben niet slim gespeeld"

MECHELEN -

Daniël Camus moest tijdens de tweede helft vervangen worden omdat hij een beenblessure opliep. De Mechelaar is gekend om zijn agressiviteit en wedstrijden zoals die van zaterdagavond tegen Club Brugge zijn een kolfje naar zijn hand.

"Met negen tegen elf heeft Club Brugge het schitterend gedaan", zei Daniël Camus. "Onze tegenstander speelde kort op de bal en heel agressief. Voor ons was het een geschikt moment om drie punten te pakken, maar het is niet gelukt. Daarom ben ik fel ontgoocheld. Wij voetbalden niet goed en hebben het spelletje niet slim genoeg gespeeld wanneer wij tegen negen man op het veld stonden. Voor de wedstrijd was ik tevreden geweest met een gelijkspel, maar gezien de omstandigheden is één punt veel te weinig. Wij konden trouwens maar weinig kansen creëren. Ik zag een kans van Van Hout en één voor Chatelle, maar dat was ook dan ook alles."

Johan Bal: "Zelden gewonnen met numerieke meerderheid"

MECHELEN -

"In normale omstandigheden ben je gelukkig met een gelijkspel tegen Club Brugge", verwoordde Johan Bal de gevoelens van de Mechelse spelers. "Maar het gegeven dat we tachtig minuten tegen negen man mochten spelen en toch niet konden scoren, laat een wrange nasmaak achter. De ontgoocheling is groot, want we wilden er graag een prachtige wedstrijd van maken. Wanneer de tegenstander snel twee rode kaarten krijgt, wordt dat helaas onmogelijk. In het verleden heeft KV zelden een goede match gespeeld wanneer het met een numerieke meerderheid kwam te staan.

Brugge startte enorm agressief. Aan hun tackles en reacties voelde je dat er elektriciteit in de lucht hing. Toen Lembi en Borkelmans in één minuut uitgesloten werden, stonden we elkaar aan te gapen:

Wat gebeurt hier?

Even dachten we dat het zou loslopen, maar de realiteit werd snel duidelijk. De negen spelers van Club trokken zich massaal terug en dat bracht ons in problemen. De creativiteit van KV Mechelen schuilt vooral in de spitsen Elias en Van Hout. Je zag dat we hen continu probeerden aan te spelen, maar ze kregen geen centimeter ruimte.

Om gaten te creëren, lag het tempo te laag. Het was de bedoeling om even het ritme te breken en dan te versnellen. Maar zodra we het leer rondtikten, begonnen de toeschouwers te morren. Je wordt nerveus en begaat de fout de lange bal te hanteren of met de bal aan de voet te lopen. Bovendien durfden we niet met te veel mensen voor de bal te gaan spelen. Hun meest aanvallende spelers, Janssen en Fadiga, hadden niets te verliezen en begonnen steeds te dribbelen en dat verplichtte ons waakzaam te blijven.

Maar goed, met 7 op 9 tegen Lierse, Lommel en Brugge, mogen we niet klagen. Onze eerste twee doelstellingen, nooit in degradatiegevaar komen en regelmatig stunten, hebben we al bereikt. De spelers hebben zichzelf een nieuwe verplichting opgelegd: we willen een plaatsje in de linkerkolom veroveren. Met drie punten achterstand op Westerlo is die plek nog in het vizier."

Gert Verheyen: "De ontnuchtering zal groot zijn"

MECHELEN -

"Na alle commotie van de voorbije dagen was de enige opdracht van de spelers eens lekker te voetballen", stelde Gert Verheyen. "Maar in die eerste tien minuten zag je dat er toch iets was blijven hangen. Het verstand was er even niet, het licht ging bij sommigen uit. Tja, en sta je plots met negen. Toen wisten we wat ons te doen stond: met man en macht knokken om dat puntje te redden. We zijn daarin geslaagd, mentaal hebben we toch iets bereikt. Club had zelfs kunnen winnen, want het creëerde de mooiste kansen.

Toch zal de ontnuchtering na het weekend groot zijn. We hebben weer niet gewonnen en verspelen belangrijke punten in de strijd voor Europees voetbal. Laten we hopen dat deze karaktervolle prestatie volgende week navolging krijgt. Want dat wisselvallige moet er dringend uit, wie er ook trainer wordt. Maar het is duidelijk dat er snel een nieuw gezicht voor de groep moet staan."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer