Verslag Racing Genk - Beveren (4 - 1)

3'

Jansson bedient Origi, borstcontrole en tussenkomst van Peersman, bal rolt voor de voet van Hasi: 1-0.

BR>

15'

Sels dringt door in het strafschopgebied. Schot, buitenkant paal.

21'

Aarzeling in de Beverse defensie, die veel ruimte wegschenkt. Peersman durft Origi niet aanvallen, aflegger voor Ban, die schiet in de korte hoek binnen: 2-0.

27'

Origi recupereert de bal, krijgt bal terug van Ban, lobje over Peersman, maar die kan er nog net bij.

42'

Sels krijgt nogmaals vrije doorgang van Teelen. Brockhauser kan onvoldoende afweren. Reini

streelt

bal voor of achter de lijn weg. Invaller Van den Eede knalt binnen: 2-1.

47'

Binnen de minuut twee gevaarlijke kopballen van Beveren. De bal gaat telkens voorlangs.

49'

Corner Teelen, Reini kopt in. Superreflex van Peersman. Hoekschop.

61'

Een-twee van Gudjonsson met Hendrikx. De Meyer tackelt, de IJslander gaat makkelijk liggen en zet zelf de penalty om: 3-1.

69'

Uittrap Peersman, Van Geem verlengt ongelukkig met het hoofd, Nuhiji schuift het leer voorlangs.

77'

Mooie actie Hasi, center, Hendrikx kopt staalhard op vuisten van Peersman.

84'

Mooie binnenkomer voor Skoko. Peersman in de voeten van Ban, bal belandt bij Skoko, die met een lob nummer vier in het lege doel legt: 4-1.

Scheidsrechter:

De Coninck.

Toeschouwers:

19.500.

Doelpunten:

3' Hasi 1-0, 21' Ban 2-0, 42' Van den Eede 2-1, 61' T. Gudjonsson (strafschop) 3-1, 84' Skoko 4-1.

Gele kaarten:

Hasi (fout), Reini (protest), Smid (fout).

Emilio Ferrera: "Als kleine kinderen gespeeld"

GENK -

De Beverse coach Emilio Ferrera was niet al te zwaar ontgoocheld over de forse nederlaag die zijn ploeg geïncasseerd had. "We hebben bij momenten als kleine kinderen gevoetbald", stelde hij. "We gaven, voor de vierde keer op rij in het begin al, een aantal geschenken weg. Dat kan je je permitteren tegen een kleine ploeg. Maar niet tegen Genk. Zij buitten onze missers maximaal uit, wat bewijst dat er met hen nog rekening gehouden moet worden in het verdere verloop van de competitie. Al bij al til ik niet te zwaar aan dit verlies. We wisten dat de maand februari lastig zou worden. Bovendien moesten we het zien te rooien zonder Torken, De Vuyst en Van Ophuizen. Dat bleek een te zware handicap. Toch ben ik relatief tevreden met wat ik gezien heb. De jonge gasten die vandaag hun kans kregen, hebben goed hun streng getrokken."

Josip Skoko: "Beter kon gewoon niet"

GENK -

Josip Skoko had slechts een paar minuten nodig om de Genkse achterban op zijn hand te krijgen. Bij één van zijn eerste balcontacten was het bingo. "Een ideale start voor mij natuurlijk", straalde de Australiër. "Beter kon gewoon niet. Ik moet de trainer bedanken voor het vertrouwen dat hij in mij gesteld heeft. Per slot van rekening heeft hij me nog niet zien spelen." En nauwelijks zien trainen. Dat zal er trouwens in de komende dagen niet op beteren. Vandaag reist Skoko naar Hongarije af, waar de Australische nationale ploeg woensdag een oefeninterland afwerkt.

Wat het spel van Genk betreft, was Skoko opgetogen. "Veel beter dan tegen Charleroi. Er werden veel kansen gecreëerd. Je ziet dat de ploeg stilaan uit het dal kruipt."

Overigens heeft Skoko al een bijnaam: Mick 'The Dude' Dundee stond te lezen op zijn kleerkast. Uitleg van Josip: The Dude betekent de goeie gast. En Dundee verwijst naar Crocodile Dundee. Wie deze

nickname

bedacht had, wist Skoko niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer